avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce acte trebuie sa primesc la achizitia unei case cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce acte trebuie sa primesc la achizitia unei case cu teren

Buna! La cumpararea unei case cu teren aferent ce acte trebuie sa primesc eu si ce acte raman la notar sau la vanzator?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 18:16, 21 Iulie 2014
la vanzator ramane doar un exemplar contract vanzare , la notar raman 3 exemplare plus copii de pe toate actele imobilului , la cumprator ramen un exemplar contract vanzare cumparate plus toate actele imobilului in original , titlu de proprietate , schite , cadastru , aautorizatii....

un notar va poate spune exact ce acte sunt necesare in functie de imobilul vandut.
Multumesc pt raspuns! Titlul de proprietate ce a ramas la mine e gresit in sensul ca si pe fata si pe verso e la fel .Mi s-a spus ca pe verso trebuia sa apara suprafete si vecinii mei etc .Ce as putea face sa intru in posesia celui corect? cu multumiri!
ella1goran a scris:

la vanzator ramane doar un exemplar contract vanzare , la notar raman 3 exemplare plus copii de pe toate actele imobilului , la cumprator ramen un exemplar contract vanzare cumparate plus toate actele imobilului in original , titlu de proprietate , schite , cadastru , aautorizatii....




La cumparator ramane DOAR actul de vanzare cumparare in original si cadastrul pe baza caruia s-a facut vanzarea. Modul cum a dobandit/detinut imobilul vanzatorul il intereseaza doar pe notar. In urma incheierii actului de vanzare cumparare actul de proprietate al cumparatorului este contractul de vanzare cumparare.

Cum sa ajunga titlul de proprietate al vanzatorului in original la cumparator ???????? Daca titlul de proprietate este emis sa spunem pe 3 ha de teren( intravilan si extravilan) si cumparatorul primeste prin act de vanzare cumparare dor 500 mp arabil , titlul de proprietate merge la cumparator ????????? Daca vanzatorul vrea sa vinda la persoane diferite toata suprafata de teren din titlu, are el atatea titluri de proprietate originale incat sa dea cate unul la fiecare cumparator ? :D Sau dupa ce vinde la primul , cand apare urmatorul cumparator pentru alt lot de teren merge la primul cumparator sa "imprumute " titlul lui de proprietate pentru o noua vanzare ? E si o problema de logica pana la urma....


Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2014
d_doinita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren arabil in conditiile unui titlu de proprietate comun MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frati au 12 ha teren arabil, fiecare cate 4 ha, dar titlul de proprietate este comun. Fiecare frate are in schimb un certificat individual de intrare in ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren Adiduru Adiduru Buna seara in anul 2001 bunicul meu a vandut o suprafata de teren arabil de 9,04 ha . Acesta a inputernicit doua persoane fizice sa se ocupe de vanzare , sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare jenicaprod jenicaprod In anul 1964, parintii mei au cumparat o casa cu 2 camere impreuna cu o suprafata de 0,25 ha teren arabil, conform certificatului de mostenitor al ... (vezi toată discuția)