avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ipoteca existenta - are sens separatia de bunuri?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ipoteca existenta - are sens separatia de bunuri?

Buna ziua,
intentionez sa ma casatoresc in scurt timp si sunt indecisa in privinta regimului matrimonial. Concret, am cumparat un apartament cu credit ipotecar in urma cu 8 ani pentru care mai am inca 10 ani de plata in momentul de fata, deci nu este al meu definitiv ci al bancii. Alte bunuri in proprietate nu am, iar viitorul sot nu are nici un fel de bunuri, toate celelalte fiind pe numele parintilor. Mentionez ca nici nu locuim in apartamentul in cauza, acesta fiind la Sibiu, iar noi lucrand in Bucuresti.
Are vreun sens adoptarea regimului de separatie de bunuri si daca da, cum previn sa ridice vreo pretentia asupra apartamentului daca ratele ipotecare ulterioare se platesc in perioada casniciei?
De asemenea, va rog sa-mi spuneti daca este nevoie de declaratie notariala prealabila prezentarii la starea civila sau daca este pur si simplu logic si legal ca acest bun imi apartine cf contractului de ipoteca incheiat cu banca.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: OtiliaKreis , utilizator 16:40, 21 Iulie 2014
Apartamentul va apartine, ratele platite in timpul casatoriei depind de regimul matrimonial si de continutul contractului. Daca nu incheiati un contract in acest sens, in regimul comunitatii legale, trebuie sa returnati ratele partial fostului sot.
Daca adoptati un alt regim matrimonial, depinde de ce stipulati, care bani sunt comuni, care nu, ce se intampla cand dv. nu maia veti venituri, cand el nu are etc.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prenuptial amuliu amuliu Buna ziua. Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am un apartament luat prin credit ipotecar, viitorul sot are casa, bani si masini , dar toate bunurile sunt ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar tinatinatina tinatinatina Buna ziua,am o intrebare:m am casatorit de cateva luni,actualul meu sot ,a mai fost casatorit si a divortat acum doi ani,cu fosta sotie a avut o locuinta ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra imobil cumparat pe credit ContSters233200 ContSters233200 Am un apartament cumparat pe credit ipotecar, credit pe care urmeaza sa achit in urmatorii 19 ani. In cazul in care ma casatoresc, sotul mea va putea avea ... (vezi toată discuția)