avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract prenuptial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract prenuptial

Buna ziua.
Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am un apartament luat prin credit ipotecar, viitorul sot are casa, bani si masini , dar toate bunurile sunt trecute pe numele parintilor.
Avand in vedere ca el nu are nicio proprietate, iar eu un apartament cu credit ipotecar, ma intreb daca nu ar ttebui sa incheiem un contract prenuptial. Nu se stie niciodata ce se poate intampla ( el nu are nimic pe numele lui) asa ca doresc un sfat din partea fumneavoastra. Fac precizarea ca fiecare avem cate un copil din casniciile anterioare.
Da, se poate încheia la notar un contract prenupțial cu privire la patrimoniul fiecărui soț. Puteți opta pentru a avea fiecare in timpul căsătoriei patrimoniul lui
Puteti perfecta o conventie matrimoniala, optand pentru separatia de bunuri.

In ipoteza in care s-ar fi facut plati ale ratelor bancare , in timpul regimului comunitatii legale, de catre dvs, ati fi avut un drept de creanta.

Datoria contractata inainte de casatorie este proprie, bunul dobandit inaintea incheierii mariajului este propriu, de asemenea.

Situatia este neclara in privinta ratelor bancare.

Am cumparat acest apartament prin credit ipotecar. Eu voi plati ratele si dupa casatoriei. Sa inteleg ca va deveni bun comun? Cum sa fac sa imipastrez apartamentul fara sa am surprize?
Am cumparat acest apartament prin credit ipotecar. Eu voi plati ratele si dupa casatoriei. Sa inteleg ca va deveni bun comun? Cum sa fac sa imipastrez apartamentul fara sa am surprize?
Bunul ramane propriu , situatia juridica a acestuia nu se modifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prenuptial credit imobiliar popa_florin popa_florin Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc si as dori sa semnez un contract prenuptial cu viitoarea sotie. Eu detin un apartament cumparat cu credit ipotecar pe 30 ... (vezi toată discuția)
Ipoteca existenta - are sens separatia de bunuri? OtiliaKreis OtiliaKreis Buna ziua, intentionez sa ma casatoresc in scurt timp si sunt indecisa in privinta regimului matrimonial. Concret, am cumparat un apartament cu credit ... (vezi toată discuția)
Casatoria - regimul matrimonial, situatie bunuri proprii in caz de divort CHIRVASAMIHAELA CHIRVASAMIHAELA buna ziua, am o relatie cu un barbat si de ceva timp ne-am mutat impreuna in apartamentul lui cumparat cu credit bancar.Eu nu am contribuit cu nici un ban la ... (vezi toată discuția)