Buna ziua!As dori sa va adresez o intrebare in legatura cu acordarea unui credit in conditiile spuse in titlu.Daca as aplica pentru un credit pe persoana fizica,fara sa fiu angajat inregistrat la itm,iar toate actele le-as completa eu ca administrator cu stampila si tot ce trebuie in original,banca are posibilitatea sa verifice daca sunt intradevar angajat sau nu?Daca as proceda in asa fel,exista posibilitatea sa fiu incadrat la vreo fapta penala?Daca ati putea sa imi raspundeti v-as fi recunoscator.Va multumesc anticipat!
Sa va explic pe indelete exact toata operatiunea vorbind doar teoretic.O anumita persoana X doreste sa aplice pentru credit doar cu C.I si adeverinta de venit,bun.Adeverinta ii este completata stampilata de o societate Y totul fiind autentic fara falsuri.Banca daca suna la numarul de telefon de contact al firmei i se confirma ca respectivul este salariat la acea societate.Acum va intreb cum isi mai poate da seama banca ca e ceva in neregula.Dar daca si-ar da seama ce ar risca atat clientul banci cat si societatea?Sper ca m-am facut destul de inteles.Multumesc
Daca nu sunteti angajatul unei societati (contract individual de munca), fireste nu vi se poate emite adeverinta de venit, asa ca infractiunile ale caror elemente constitutive sunt intrunite, ar fi falsul si uzul de fals.
In alta ordine de idei, pe forumul avocatnet nu puteti primi solutii pentru eludarea legii, ci doar solutii in respectarea ei.
Va rog cititi regulamentul de forum. Multumesc pentru intelegere.