avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM cu acordul partilor

Documentul de incetare de ambele parti isi exercita influenta in ziua incheierii sau in ziua cand fostul angajat il semneaza.De exemplu el a fost realizat pe 1 iulie dar inca nu a fost semnat de fostul angajat. Se mai pot face modificari daca acesta inca nu a fost semnat de fostul angajat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:36, 18 August 2014
Stagiul de cotizare reprezintă perioada de timp pentru care s-au datorat contribuţii de asigurări sociale la sistemul public de pensii.
Suma achitata reprezinta cuantumul contributiilor platite pentru perioada respectiva.
Daca ei depun declaratii fiscale atunci au si obligativitatea platii contributiilor, nu? Unde ii pot verifica? Din cate am citit pe forum, ANAF nu furnizeaza informatii despre platile contributiilor, pe motiv ca ar fi secrete.

Sa inteleg ca ar putea fi posibil sa fii prezent cu stagiu de cotizare si sa nu ai nicio contributie platita de firma in perioada respectiva? Iar practic, in acest caz sa nu primesti pensie?
OG 86/2003 privind unele reglementări în domeniul financiar
Art. 27
(1)Începând cu data de 1 ianuarie 2004, activitatea privind declararea, constatarea, controlul, colectarea şi soluţionarea contestaţiilor pentru contribuţia de asigurări sociale, contribuţia de asigurări pentru şomaj, contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate şi contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi alte contribuţii datorate de persoanele juridice şi persoanele fizice care au calitatea de angajator sau entităţile asimilate angajatorului, denumite în continuare contribuţii sociale, se va realiza de către Ministerul Finanţelor Publice şi unităţile sale subordonate, care au şi calitatea de creditor bugetar.
......
Acum am cateva luni cotizatie la somaj, insuficiente pentru indemnizatie. Dupa care urmeaza o pauza de cateva luni pana la angajare. Din momentul angajarii va trebui sa am un an cu contract de opt ore? Se vor mai lua in calcul lunile anterioare, care momentan sunt insuficiente?
1. Se vor lua in calcul 12 luni de stagiu de cotizare la somaj din cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj.

2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Țepuit de angajatori - plată discontinuă contribuții sociale, soluții pentru completarea perioadelor neacoperite geopetrache geopetrache Buna ziua. La intocmirea actelor de somaj am constatat ca, desi cartea de munca este completata corespunzator, angajatorii mei nu au platit contributiile ... (vezi toată discuția)
Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca / pensii razvand86 razvand86 Buna ziua, as avea si eu o intrebare scurta la care sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Stiu ca incepand cu 2011 s-a renuntat la carnetele de munca. In ... (vezi toată discuția)