avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vector fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vector fiscal

Buna ziua.
Am o nelamurire. Daca o firma nou infiintata are ROI mai trebuie sa depuna vector fiscal?
Cel mai recent răspuns: S.C. AMIRO CONT S.R.L. , Consultant fiscal 16:24, 23 Iulie 2014
Buna ziua.
Daca prin afirmatia " firma nou infiintata are ROI" intelegeti ca firma este inscrisa in Registrul operatorilor intracomunitari (prin depunerea declaratiei 095), atunci obligatoriu ar trebui sa aveti deja cod de identificare fiscala sau cod de inregistrare in scopuri de TVA.
Codul de inregistrare fiscala sau codul de inregistrare in scopuri de TVA se acorda dupa depunerea declaratiei 010 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni", care are si denumirea de "vector fiscal", deoarece in baza acestei declaratii se stabileste vectorul fiscal al firmei (platitor sau neplatitor de TVA, impozit pe profit sau impozit pe veniturile microintrprinderilor, contributii salariale, redevente si alte impozite).
Declaratia 010 se depune cu maxim 30 de zile dupa infiintarea firmei la ORC, iar dupa aceea, numai in cazul in care vreti/trebuie sa faceti modificari la vectorul fiscal declarat initial.
S-ar putea sa aveti cazul in care initial v-ati inregistrat in scopuri de TVA si ati optat pentru perioada fiscala trimestriala. Insa, in cazul in care v-ati inscris in Registrul operatorilor intracomunitari si ati efectuat achizitii intracomunitare de bunuri taxabile in Romania, atunci aveti obligatia sa schimbati perioada fiscala al TVA in lunara. Iar in acest caz, trebuie sa depuneti declaratia 010 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni" pentru modificarea perioadei fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere roi persoana fizica danutza123 danutza123 Buna ziua! As dori cateva lamuriri in privinta procedurii de inscriere in Registrul operatorilor intracomunitari. Am semnat, ca persoana fizica (fara ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar ro - de cosminsb cosminsb Buna ziua, Doresc sa stiu daca firma A (Romania, platitoare TVA) emite factura pentru firma B (Germania, platioare TVA), se trece TVA pe factura? Factura se ... (vezi toată discuția)
Vectorul fiscal 010 mirelaisofia mirelaisofia AM SI O INTREBARE? CA NU MA PREA PRICEP SI NU STIU CUM SA FAC Doresc sa colaborez cu o firma Spaniola si vreau sa-mi inregistrez firma in ROI (registrul ... (vezi toată discuția)