avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA intracomunitar RO - DE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA intracomunitar RO - DE

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca firma A (Romania, platitoare TVA) emite factura pentru firma B (Germania, platioare TVA), se trece TVA pe factura?
Factura se emite pentru prestari servicii- grafica/design.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:26, 14 August 2011
nu se trece TVA pe factura cu mentiunea neimpozabil in romania, cf art. 133, alin 2 din codul fiscal
nu uitati sa raportati operatiunea in decl. 390 si sa va inscrieti in reg. op. intracomunitari, daca nu ati facut-o deja.
Multumesc frumos pentru raspuns!
buna ziua.
cum se procedeaza pentru inregistrarea in reg op intracomunitari a unui agent?
multumesc.
se depune la administratia financiara formularul 095 insotit de cazierele judiciare ale administratorilor si asociatilor societatii.
Documente necesare pentru inscrierea in ROI
- formularul 095-cerere de inregistrare in/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari insotit de urmatoarele documente:
- cererea de eliberare a certificatului de inregistrare in scopuri de TVA pentru comerciantii care se inregistreaza in scopuri de TVA de la infiintare
- formularul 010 -Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica
- certificatele de cazier judiciar ale tuturor asociatilor si administratorilor.
Societatile pe actiuni vor prezenta certificatul de cazier judiciar numai pentru administratori. Persoanele fizice si juridice straine vor solicita cazierul judiciar la I.G.P.R.
Formularul 095, insotit de documente doveditoare se depune direct la registratura organului fiscal sau prin posta cu confirmare de primire.

Aici aveti un articol publicat de Avocatnet. Sper sa va fie de folos.
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea registrul operatorilor intracomunitari paolo979 paolo979 In situatia in care o societate are administrator si asociati din afara tarii (Italia), cum se poate rezolva cu acel cazier judiciar, obligatoriu pentru ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar administrator persoana juridica caprice caprice Buna ziua, pentru inscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari se cere caertificatul de cazier judiciar al administratorului. Daca administratorul este ... (vezi toată discuția)
Inscriere roi persoana fizica danutza123 danutza123 Buna ziua! As dori cateva lamuriri in privinta procedurii de inscriere in Registrul operatorilor intracomunitari. Am semnat, ca persoana fizica (fara ... (vezi toată discuția)