avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transmitere concesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transmitere concesiune.

Parintii mei au concesionat in 1994 un teren de la primarie, pe care si-au construit casa.
In contract scrie ca terenul va fi concesionat atata timp cat exista casa pe el iar taxa pe care o platesc se calculeaza dupa cursul dolarului...

Doresc transmiterea acestui contract de concesionare pe numele meu, unul din cei trei copii ai lor. Parintii mei vor sa treaca contractul de concesiune cu casa ridicata pe el, pe numele meu. Adica sa raman eu cu casa si terenul. Se poate face in ce modalitate?
Donatie, vanzare, inchiriere? Trebuie sa merg iar la Primarie, sau se poate redacta de catre un avocat intre noi partile. La notariat e si foarte scump si banii pe criza asta nu sunt multi.

Astept un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 11:58, 14 Mai 2009
Printii va pot transmite dreptul de proprietate asupra constructiei , pentru ca doar aceasta este proprietatea lor, prin orice modalitate alegeti ( donatie, vinzare-cumparare). Pentru transmiterea dreptului de concesiune asupra terenului, care a ramas in proprietatea primariei, este necesar acordul concedentului, respectiv al aprimariei. Cititi cu atentie contractul de concesiune si vedeti daca si cum sint formulate clauzele cu privire la aceasta ipoteza. Oricum este nevoie de act notarial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de concesionare gupy gupy am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: un teren concesionat se poate transmite? daca da, care sunt pasi? (vezi toată discuția)
Cum fac sa inchiriez sau sa concesionez un teren andreeabarbosu andreeabarbosu am un magazin pe proprietatea mea si as vrea sa concesionez sau sa fac un contract de inchiriere pentru terenul din fata magazinului.acest teren este pe ... (vezi toată discuția)
Concesionare ContSters194687 ContSters194687 Va cer ajutorul referitor la concesionarea unui teren. Mentionez ca sunt proprietarul unui teren in suprafata de 140 m patrati in Bucuresti si intentionez sa ... (vezi toată discuția)