avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Anulare contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Anulare contract

Administratorul unei societati comerciale a vandut, cu acordul actionarului majoritar, unele active ale societatii la preturi de aprox.5 ori mai mici decat valoarea contabila a lor .Exista o baza legala care sa permita anularea acestor contracte de vanzare cumparare?
Cel mai recent răspuns: rrocambole , utilizator 00:23, 28 Iulie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
nu exista. plus ca a avut acordul actionarului majoritar. se presupune, in general, ca administratorul trebuie sa faca ceea ce considera necesar pt "bunastarea" societatii...
in general, actionarul majoritar are ultimul cuvant. e improbabil sa dovediti reaua credinta a celor care au cumparat, dar poate puteiti dovedi reaua credinta a actionarului majoritar - desi ma indoiesc ca veti avea vreo sansa pt ca legea nu interzice vanzarea activelor la un pret sub valoarea contabila - doar daca s-ar putea dovedi o eventuala evaziune fiscala...
Statutul nu prevede nimic cu privire la vanzarea de active.
Daca legea nu prevede nimic in acest sens, rezulta ca orice actionar majoritar ( sau un grup de actionari care detin majoritatea ) poate devaliza si falimenta societatea vanzand activele la preturi vadit mai mici decat valorile contabile, cu prejudiciul celorlalti actionari.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
rrocambole, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale, a vandut, cu aprobarea actionarului majoritar, mai multe active la preturi de 2-3 ori mai mici decat valoarea ... (vezi toată discuția)
Penalul suspenda civilul in cazul procedurii de insolventa? rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale pe actiuni X, a vandut toate activele societatii la preturi aprox. 5 ori mai mici decat cele de piata iar banii ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale pe actiuni X, a vandut toate activele societatii la preturi aprox. 5 ori mai mici decat cele de piata iar banii ... (vezi toată discuția)