avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recuperare prejudiciu

Administratorul unei societati comerciale, a vandut, cu aprobarea actionarului majoritar, mai multe active la preturi de 2-3 ori mai mici decat valoarea contabila (neta) a activelor. In urma vanzarii, capitalurile proprii ale societatii s-au micsorat de 2-3 ori. Exista vreo posibilitte ca societatea sa-si recupereze prejudiciul suferit in urma acestor vanzari?
Cel mai recent răspuns: rrocambole , utilizator 17:32, 30 Iulie 2015
Daca actionarul majoritar a aprobat vanzarea la preturile precizate de dumneavoastra iar administratorul s-a conformat dispozitiilor hotararii AGA nu sunt sanse de recuperare insa, intr-un eventual control ANAF chestiunea miroase a evaziune fiscala si atunci intram intr-o alta sfera.
1)In hotararea AGA de aprobare a vanzarii nu se specifica la ce pret trebuie vandut, dar deorece actionarul majoritar nu a luat nici o masura impotriva administratorului, rezulta ca a fost de acord cu pretul de vanzare.
2)Conform legii actionarii ( deci si actionarul majoritar ) trebuie sa actioneze in interesul societatii.
A vinde un activ la un pret de 2-3 ori mai mic decat valoarea contabila este in interesul societatii ? ( parerea mea este ca daca se vindeau prin licitatie, se obtinea un pret mai mare)
3)Spuneti ca ,,intr-un eventual control ANAF chestiunea miroase a evaziune fiscala si atunci intram intr-o alta sfera".
In ce conditii se face un control ANAF la o societate?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
rrocambole, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale a vandut, cu acordul actionarului majoritar, unele active ale societatii la preturi de aprox.5 ori mai mici decat ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal aga la un srl condorvb condorvb In cadrul AGA procesul verbal întocmit nu a fost semnat de acționarul majoritar . Acționarul majoritar a cerut întocmirea altui proces verbal cu ... (vezi toată discuția)
Actionari minoritari vs. majoritari maryus75 maryus75 problema arata in felul urmator:suntem un grup care detinem actiuni la o societate ,si care suntem jefuiti de actionarii majoritari prin urmatoarea metoda:cele ... (vezi toată discuția)