avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Stare civila - buletin, casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Stare civila - buletin, casatorie

buna ziua. la anu urmeaza sa ma casatoresc eu am domiciliul in bucuresti si viitorul sot in calarasi,sa schimbam buletinul de pe calarasi pe bucuresti nu prea este avantajos deoarece trebuie sa schimbam si talonul la masina permisul si alte cele:sorry: este mult de alergat si multi bani de cheltuit,nu exista nici o varianta sa facem cununia in bucuresti la primarie fara sa schimbam bultetinul?:sorry: si daca nu pot face cununia in bucuresti la primarie,legal unde trebuie sa facem la adresa din buletinul sotului?
Cel mai recent răspuns: IONUT041 , utilizator 20:39, 21 Februarie 2023
puteti face cununia unde doriti... nu sunteti tinuti dupa aceea sa faceti noile acte de identitate tot in acelasi loc. Casa de piatra
va puteti casatorii si in Hong-Kong...nu trebuie sa schimbati buletinele inainte de casatorie.
va puteti casatorii la starea cilvila a sectorului unde aveti domiciliu....sau la starea civila a primariei din Calarasi(adresa sotului).
casa de piatra....sau ma rog ,de BCA este mai calduroasa :)
Daca dvs. aveti domiciliul in Bucuresti, va puteti casatori in Bucuresti, indiferent de domiciliul viitorului sot.

"Căsătoria se încheie la sediul serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor, sau, după caz, al primăriei în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa unul dintre viitorii soţi, în baza următoarelor documente:[...]"

[ link extern ]
va multumesc din suflet...nu eram sigura am auzit destule variante ,cum ca trebuie sa schimbam buletinul,cum ca se face la adresa viitorului sot =D>
Daca va schimbati numele este de la sine inteles ca trebuie sa va schimbati buletinul, deci va veti prezenta la serviciul de evidenta unde doriti sa domiciliati.

Alte discuții în legătură

Buletin - reinnoire / expirare inainte de cununia civila - informatii sorinslavic sorinslavic Buna ziua, As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii. In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in ... (vezi toată discuția)
Cununie civila in alt judet Celmic Celmic Buna ziua! Eu si prietena mea am hotarat sa ne casatorim si am dori sa o facem undeva pe malul marii (stiu, vom ingheta). Problema e ca ne este greu sa gasim ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu viza de flotant georrgyana georrgyana Buna ziua, sunt nascuta in Constanta dar acum 8 ani m-am mutat in Bucuresti si acum am buletin de Bucuresti. In luna ianuarie as dori sa fac cununia civila in ... (vezi toată discuția)