avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cununie civila in alt judet
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cununie civila in alt judet

Buna ziua!
Eu si prietena mea am hotarat sa ne casatorim si am dori sa o facem undeva pe malul marii (stiu, vom ingheta). Problema e ca ne este greu sa gasim pe cineva care sa ne ia in spatiu, pentru ca macar unul din noi sa isi schimbe buletinul.
Am citit undeva ca...

"(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), casatoria poate fi incheiata la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, la o alta primarie decat cea in a carei raza teritoriala domiciliaza sau isi au resedinta viitorii soti, cu aprobarea primarului unitatii administrativ-teritoriale unde se incheie casatoria.
(4) Serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor ori primaria unde urmeaza sa se incheie casatoria va instiinta, de indata, primaria de domiciliu sau de resedinta a viitorilor soti, in vederea publicarii declaratiei de casatorie.

Documentele se depun la primaria unde doriti incheierea casatoriei."

1.) Va rog frumos, explicati-mi cum se face asta.
2.) Se poate ca un ofiter al starii civile dintr-un judet sa oficieze cununia in altul? Intreb pentru ca avem un prieten de familie (caruia nu i-am dezvaluit planurile noastre inca, altfel l-am fi intrebat direct pe el) care are aceasta functie in Vrancea si pe care l-am putea lua cu noi in Constanta. Are voie?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:53, 9 Octombrie 2014
Vad urmatoarea solutie pentru incheierea casatoriei in Mun. Constanta.
Daca unul din soti are domiciliul sau resedinta in circumscriptia respectivei primarii. Astfel potrivit art. 88 Cod Civil resedinta este locuinta secundara a persanei fizice. Cam asa trebuie procedat.
Pentru intrebarea a 2-a, raspunsul este nu categoric.
Multumesc frumos! Nu-mi ramane decat sa caut pe cineva dispus sa ma ia in spatiu... :(
1,,Undeva pe malul marii,, nu aveti cum decat daca primaria Constanta, ca ex. are fixat prin HCL ca loc de oficiere casatorii un loc amenajat special pe malul marii. Conform legii nu ai voie sa iesi cu registrele de stare civila din sediul primariei/serviciului fara a avea asigurata paza. Legal va prezentati la starea civila din cadrul primariei Constant(*ex), dar care nu e malul marii. Pentru motive temeinice si pe baza actelor doveditoare(ex.acontul achitat pentru nunta la un restaurant din Constanta, chitanta achitata la biserica din Constanta care urmeaza in aceeasi zi sa oficieze cununia religioasa, etc.) puteti depune cerere la primaria Constanta-ex., fara a avea domiciliul sau resedinta acolo, ci doar aprobarea primarului.
2. Prietenul dvs. nu are competenta teritoriala decat in Vrancea deci nu va poate casatori in Constanta, in schimb va poate fi martor/nas la cununie.
Casa de piatra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oficiere casatorie in afara spatiului primariei chitupetre chitupetre Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Se poate oficia casatoria civila in afara spatiului din Primarie? Vreau oficierea acesteia in curtea ... (vezi toată discuția)
Buletin - reinnoire / expirare inainte de cununia civila - informatii sorinslavic sorinslavic Buna ziua, As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii. In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in ... (vezi toată discuția)
Stare civila - buletin, casatorie pusha13 pusha13 buna ziua. la anu urmeaza sa ma casatoresc eu am domiciliul in bucuresti si viitorul sot in calarasi,sa schimbam buletinul de pe calarasi pe bucuresti nu prea ... (vezi toată discuția)