avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care este pedeapsa ce poate fi aplicata pentru un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care este pedeapsa ce poate fi aplicata pentru un dosar de urmarire penala pentru inselaciune?

o persoana a inheiat un contract de prestari servicii cu un individ acesta a complectat cu date fictive de teama unui control de la garda financiara si a incasat un avans pt achizitionarea de materiale pt executarea lucrarilor dupa primirea baniilor acesta a fost instiintat sa achite o datorie in acea zi si a folosit banii din avansul lucrarii urmand sa faca rost de ei din nou acesta nu a reusit sa returneze banii pagubitului iar acesta in cele din urma a reclamat fapta la politie ca si inselaciune cel care a contractat lucrarea a fost identificat si a recunoscut tot dar s-a inceput urmarirea penala pt inselaciune si fals intr-un singur dosar pagubitul i-a cerut suma datorata pt retragerea plangerii acesta a cazut de acort dar pagubitul nu a mai rasp la telefon refuzand impacarea daca acesta nu a mai avut antecedente penale si nici macar o amenda care este pedeapsa care o poate primi in instanta si cat ar dura procedura pana la finalizare avand ca data de incepere a urmaririi 22 07 2014 va multumesc
Codul penal:

ART. 244
Înşelăciunea

(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

ART. 322
Falsul în înscrisuri sub semnătură privată

(1) Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Tentativa se pedepseşte.

ART. 323
Uzul de fals

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minimul și maximul pedepsei munliv munliv Bună seara. O întrebare pt sspecialiști, care sunt pedepsele pt inselaciune cu uz de fals cu fapta recunoscuta încă din faza de cercetare, și ce ... (vezi toată discuția)
Legitimatie ratb expertofexpert expertofexpert am folosit o copie dupa legitimatia de angajat de pe vremea cand lucram in functia controlor ratb pentru a circula gratuit chiar si dupa ce nu am mai fost ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru fals ganj ganj buna,as avea si eu o intrebare... imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa???? in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)