Buna ziua am o rugaminte sa ma ajutati si pe mine cu informatii la urmatoarea speta:
Conform unei hotarari definitive si irevocabile in calitatea de tata al unui minor am dreptul de a preluat minorul pe perioada vacantei de vara pe o perioada de 1luna jumate. Problema mea este ca mama se sustrage prin orice mijloace de a-mi preda copilul, nu mai raspunde la telefon si nu mai deschide usa la nimeni. Am apelat inclusiv la Executor judecatoresc care a somat-o cu 10 zile in urma. Ne-am deplasat la data si ora stabilita de catre Executor impreuna cu reprezentantii protectiei copilului si a politiei din localitate la adresa de domiciliu a minorei. Ajunsi la fata locului am constatat ca usa e inchisa si nimeni nu vrea sa iasa din casa, am stat in fata usi eu si cu toate organele statului fata a primi vreun raspuns. Executorul a intocmit un process-verbal dupa care fiecare a plecat in treaba lui iar eu m-am deplasat la sectia politie unde am depus plangere. Si in perioada anterioara cu ocazia vizitelor stabilite prin hotarare s-au depus nenumarate plangeri penale pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.
Va rog sa ma ajutati cu informatii privind posibilitatile de a-mi prelua minorul pe perioada vacantei de vara.
Aţi epuizat posibilităţile legale de a lua copilul .
În baza plângerii penale şi a Procesului verbal întocmit de executor, mama va fi amendată, dacă nu se supune în continuare poate va fi condamnată chiar şi la închisoare.
Atunci, copilul rămânând fără mama din închisoare, veţi putea prelua copilul în îngrijire sau chiar stabili locuinţa copilului la dvs. nu numai pentru vacanţă.
Domnule Călin, în situaţia dvs., legal nu puteţi face mai mult. Nu există lege ca minorul să fie băgat în cămaşă de forţă şi predat dvs. Autorităţile au constatat legal că mama se sustrage de la executarea unei hotărâri judecătoreşti şi instanţa sesizată va aplica legea.
Ar fi foarte bine să ajungeţi cumva la o reconciliere cu mama copilului, dacă reuşiţi prin intermediari: părinţii dânsei, prietenii de familie, etc., eventual să-i propuneţi plecarea la mare împreună, în interesul copilului...
Altfel, se anunţă o vară fierbinte atât pt. dvs., cât şi pentru mama copilului dvs, dar mai grav, pentru copil. Emoţiile negative ale mamei se transmit copilului şi-l pot traumatiza psihic.
Da, asta inseamna ca nu veti avea o vacanta cu copilul, pentru ca, pana se termina toate cercetarile si amenzile si aplicarea legii, vacanta se va termina. Practic mama prefera un dosar penal.
Imi pare rau pentru copilul dvs.
Vizitare minor
claudiu40
In urma divortului a fost stabilit un program de vizitare minor, o zi pe saptaman si un week-end pe luna. Fosta sotie ii face "program" minorului in asa fel ... (vezi toată discuția)