avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita relatii personale cu minorul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita relatii personale cu minorul

Buna ziua am o rugaminte sa ma ajutati si pe mine cu informatii la urmatoarea speta:

Conform unei hotarari definitive si irevocabile in calitatea de tata al unui minor am dreptul de a preluat minorul pe perioada vacantei de vara pe o perioada de 1luna jumate. Problema mea este ca mama se sustrage prin orice mijloace de a-mi preda copilul, nu mai raspunde la telefon si nu mai deschide usa la nimeni. Am apelat inclusiv la Executor judecatoresc care a somat-o cu 10 zile in urma. Ne-am deplasat la data si ora stabilita de catre Executor impreuna cu reprezentantii protectiei copilului si a politiei din localitate la adresa de domiciliu a minorei. Ajunsi la fata locului am constatat ca usa e inchisa si nimeni nu vrea sa iasa din casa, am stat in fata usi eu si cu toate organele statului fata a primi vreun raspuns. Executorul a intocmit un process-verbal dupa care fiecare a plecat in treaba lui iar eu m-am deplasat la sectia politie unde am depus plangere. Si in perioada anterioara cu ocazia vizitelor stabilite prin hotarare s-au depus nenumarate plangeri penale pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.

Va rog sa ma ajutati cu informatii privind posibilitatile de a-mi prelua minorul pe perioada vacantei de vara.
Vedeti ca dam in "hotararile judecatoresti sunt proaste si ca urmare nu trebuie sa le respectam decat daca ne convin".
Faceti din excceptii regula si nu e bine, pentru ca pe acelasi principiu si tatal care nu plateste pentru ca i se pare ca hot judecatoreasca nu e buna ar trebui exonerat de orice vina, si hotul caruia nu-i convine sa faca puscarie ar trebui sa-si vada de treaba si viata lui, si parintele care a fost decazut din drepturi ar putea decide pentru copilul lui caci "justitia in Romania ...." - cum ziceam: haos.

Daca le-am lua in serios, hotararile astea judecatoresti, poate ar fi din ce in ce mai putine exceptii, cata vreme le tratam optional ... avem justitia pe care vrem sa o avem.
@Martonze: aplauze! Da, e foarte adevarat ce scrieti!

Din pacate, statul nu se implica, fiindca, altminteri, institutiile si serviciile acestuia ar depista cu siguranta veniturile tatilor fara venit. Iar judecatorii, sunt si ei oameni, mai mult sau mai putin morali, (uneori), care probabil nu au trecut prin astfel de situatii si nu isi imagineaza prin ce trebuie sa treaca ulterior victimele hotararilor lor.
Din nefericire, în problemele cu minorii, instanţele dau hotărâri standard-cele 2 wekenduri, în absenţa prezenţei stânjenitoare a mamei ( #-o ) şi vacanţe cu tata.
Dacă tata nu are venituri , nu are nici pentru vacanţa cu copilul, nu e logic?
În ce priveşte pensia alimentară pentru minori, hotărârile chiar sunt discutabile, mă refer la faptul că instanţele acordă la fel, standardizat, 25% din venitul net pentru un copil, 33% pentru următorul şi 50% la mai mulţi.
În majoritatea ţărilor, aceste pensii de întreţinere sunt limitate, de exemplu 25% din venit, dar nu mai mult de nnn lei. La un venit de 4000 euro lunar, tatăl plăteşte, după legile noastre, 1000 euro pentru copil; tatăl cu venitul minim pe economie, plăteşte 175 lei (cca 40 euro) pentru copil. ªi unul, şi altul, sunt copii şi au aceleaşi nevoi. nu susţin ca fiecare tată să plătească 175 lei, dar o limitare la 200 euro lunar spun eu că ar fi o măsură corectă.
Apropo, se chiar practică, tatăl care nu plăteşte este exonerat de orice vină, pentru el, hotărârea judecătorească este hârtie de împachetat gunoiul ! Iar hoţii chiar îşi văd de treaba lor, uneori devin vedete la TV şi conduc o naţiune, dar asta este altă problemă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce patesc daca nu il las sa vada copilul? criss_nst criss_nst am mare nevoie de un raspuns!am divortat in luna aprilie 2008,divortul s-a facut din culpa comuna,pe cale amiabila.s-a stabilit in hotararea care a devenit ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor claudiu40 claudiu40 In urma divortului a fost stabilit un program de vizitare minor, o zi pe saptaman si un week-end pe luna. Fosta sotie ii face "program" minorului in asa fel ... (vezi toată discuția)