avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiar concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiar concediu maternitate

As dori sa stiu daca o angajata unica la propria firma cu salariu la 4 ore pe zi,dupa 4 luni de angajare poate beneficia de concediu de maternitate.Daca nu,cum se poate obtine concediu de maternitate fiind angajata la firma proprie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:15, 25 Iulie 2014
1. Daca are contract individual de munca (CIM) poate beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. Certificatele medicale le prezinta contabilului firmei care stie cum sa calculeze indemnizatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal marinicad2002 marinicad2002 pt a beneficia de concediu postnatal trebuie sa obtii venituri din salarii 12 luni inainte... conteaza valoarea lor? mi se un loc de munca cu numai 2 ore/zi ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil plus indemnizatie Emicka Emicka Buna ziua, am si eu o nelamurire si sper din suflet sa primesc raspuns la intrebare...pentru inceput sa prezint situatia: eu lucrez ca profesor pe perioada ... (vezi toată discuția)