avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MANAGEMENT VERSUS CONTRACT DE ADMINISTRARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MANAGEMENT VERSUS CONTRACT DE ADMINISTRARE

Buna ziua,
As dori sa intreb daca in cadrul unui spital privat este necesar un contract de management si intre cine trebuie incheiat. Ordinul OMS 1384/2010 prevede incheierea unui contract de management intre MS si manager in cazul spitalelor publice.La o firma privata administratorul e managerul societatii si atunci se pune problema daca se incheie contract de management si cu cine se incheie contract de management . Multumesc.Am nevoie de raspunsuri pt acreditare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:02, 28 Iulie 2014
OMS 1384/2010 nu se aplica sectorului privat.

Atributiile administratorului trebuie sa fie prevazute in actul constitutiv al societatii respective sau in actul de numire, dupacaz.
E ok ce spuneti dvs dar cei de la consultanta in acreditare spun ca administratorul trebuie sa incheie contract de management chiar daca le-am spus ca ei ( administratorii ) sunt numiti in baza actului constitutiv al societatii.
Atata timp cat administratorul este numit prin actul constitutiv , inseamna ca are contract de mandat.

Probabil ca vor sa vada atributiile acestuia, de insista pe acel contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organe de conducere srl-uri medicale vali pintea vali pintea Buna ziua, Ma intereseaza care sunt organele de conducere intr-un SRL medical .Stiu ca AGA e organul de conducere intr-un SRL iar conducerea executiva e ... (vezi toată discuția)
Manager spital si sef sectie AndreiPopescu79 AndreiPopescu79 Buna seara. Am cateva nelamuriri: Managerul unui spital este sau nu functionar public? Seful unei sectii din spital este sau nu functionar public? Ma refer ... (vezi toată discuția)
Contract de management la spitale lorydeny lorydeny Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti daca pe perioada interimatului de manager la spitale se incheie contract de management in care sa mentionez \\" ... (vezi toată discuția)