Buna ziua!
As vrea sa aflu si eu cate informatii referitoare la drepturile salariale. Eu am plecat prin demisie de la firma la care am lucrat si cu un proces-verbal semnat si stampilat de firma ca situatia pe care am predat-o era in regula. Firma mai are sa imi dea niste bani-restul de luat din ultima luna la care am lucrat. Problema este ca ei vor sa ma acuze de niste greseli pe care nu le-am facut , ca sa imi retina banii. Pot face asta? Eu pe oamenii astia i-am vazut de multe ori mergand pe langa lege si avand castig de cauza. Exact acelasi lucru l-au facut si cu angajata dinaintea mea. La ITM , persoana care se ocupa de firma lor este foarte serviabila cu ei (le accepta statele de salrii cu intarziere, ii informeaza de data la care fostii angajati s-au prezentat sa isi ridice cartea de munca,etc.) Au practic "pile". Am depus cerere la ITM sa mi se elibereze o copie dupa decizia de desfacere a CIM, intrucat firma nu mi-a dat o copie(m-au amanat , sugerandu-mi ca o sa mi se dea o copie dupa decizie in momentul in care voi renunta la drepturile salariale. Mi-e teama ca si cererea de la ITM va fi respinsa , avand in vedere relatia lor "stransa" cu persoana care se ocupa de firma lor la ITM. Ce fac?Pot sa imi mai aduca acuze si acum , dupa ce CIM e incetat si dupa dce au semnat ca situatia predata era in regula? Va rog frumos, raspundeti-mi, pentru ca nu stiu ce sa fac.
Firma la care am lucrat avea practic 4 angajati-administratorul , care nu era niciodata in oras, pentru ca locuieste in alta tara, directorul economic, eu si inca un coleg care era prieten persoanal al directorului economic-in cazul in care as fi vrut sa cer ajutorul colegilor, nu as fi avut de unde sa obtin acest ajutor. Notele de lichidare nu s-au dat nici unei persoane care a plecat din firma. Eu sunt singura careia i s-a semnat un proces-verbal de predare a situatiei, la cererea mea.
Fisa lichidare
danymayl
Buna ziua,
pe data de 10-112008 mi-am dat demisia din cadrul unei SC (electrocasnice) cu acordul ambelor parti!magazinul s-a desfiintat!astazi am fost si ... (vezi toată discuția)