avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare carte de identitate in regim de urgenta + ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare carte de identitate in regim de urgenta + taxe

Buna ziua, am urmarit pe forum o discutie referitoare la urgentarea eliberarii C.I , se poate urgenta sau nu? ce inseamna urgentare pe baza de motiv..trebuie dovedit legal ca ai nevoie..sau se poate face contra-cost. Imi trebuie buletinul sa parasesc tara in perioada ce urmeaza si am nevoie de mai putin de 10 zile pentru eliberarea actului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Galateanu Mihaela , utilizator 20:33, 16 Ianuarie 2017
Se elibereaza si intr o saptamana... daca ati mai avut carte de identitate... daca e prima, atunci dureaza o luna...nu sunt taxe suplimentare... daca urmeaza sa plecati, faceti dovada cu bilet de avion sau chemare la munca in strainatate sau acte medicale din care rezulta ca urmeaza sa intrati in opreatie
Multumesc!
Atat in capitala-in anumite situatii legal prevazute si in cadrul a 2 sedii ,cat si in alte orase de ex Oradea,serviciul de evidenta populatiei a facut posibil obtinerea unei carti de identitate noua in termen de 48 de ore, in timp ce inscrierea mentiunilor privind schimbarea resedintei a devenit posibila in doar doua ore.
Directia de Evidenta Persoanelor a creat posibilitatea realizarii cartilor de identitate in regim de urgenta. contra unei taxe de urgenta
introducerea noii facilitati nu impieteaza asupra procedurii-standard de procesare si eliberare a actelor de identitate, regimul de urgenta vizand in special aspectele legate de verificarea si eliberarea documentului de identitate
In regim de urgenta, cu plata taxei de urgenta ,se poate solicita si eliberarea cartii de identitate provizorie -in conditiile in care se poate elibera acest act,document care se poate obtine in termenul record de doua ore .
Doamna ynocentta, de unde aveti informatiile astea cu taxa de urgenta pentru cartile de identitate?
Eu zic ca singurul paragraf valabil din mesajul dvs. este acesta:

Atat in capitala - in anumite situatii legal prevazute si in cadrul a 2 sedii, cat si in alte orase de ex Oradea, serviciul de evidenta populatiei a facut posibil obtinerea unei carti de identitate noua in termen de 48 de ore, in timp ce inscrierea mentiunilor privind schimbarea resedintei a devenit posibila in doar doua ore.

Dati va rog o sursa oficiala pentru restul sau va rog nu mai scrieti niciodata asta cu taxa de urgenta pentru cartile de identitate.

Alte discuții în legătură

Durata eliberarii cartii de identitate sarbuscalarissa sarbuscalarissa Buna ziua. As dorii sa stiu si eu, daca ma poate ajuta cineva, care este durata de eliberare a cartii de identitate si mai ales daca se poate face in regim de ... (vezi toată discuția)
cum fac buletinul la urgenta veronica26 veronica26 sunt veronica momentam locuiesc in spania mai precis in las palmas de gran canaria asi vrea sa stiu cum pot face buletinul in tara cat mai repede posibil ... (vezi toată discuția)
Taxa de urgenta buletin danycicea danycicea Buna ziua ma numesc Daniel mar interesa sa stiu cit costa taxa de urgenta pt schimbarea buletinului ( expirat ) in termen de cite zile se poate elibera ,,,, Va ... (vezi toată discuția)