avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Taxa de urgenta buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Taxa de urgenta buletin

Buna ziua ma numesc Daniel mar interesa sa stiu cit costa taxa de urgenta pt schimbarea buletinului ( expirat ) in termen de cite zile se poate elibera ,,,, Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:10, 28 Decembrie 2014
Nu exista taxa de urgenta pentru schimbarea cartii de identitate.

Conform dispozitiilor art. 13 alin. (7) din O.U.G. nr. 97/2005, termenul de soluionare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate este pâna la 30 de zile, acesta putând fi prelungit cu cel mult 15 zile de către seful serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor.
Ultima modificare: Vineri, 26 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel putin pentru Bucuresti exista si posibilitatea eliberarii CI in regim de urgenta, care dureaza intre 24 si 48 de ore, insa pentru asta in prealabil trebuie sa fiti primiti in audienta la directorul biroului Evidentei Populatiei cu o cerere in care sa explicati urgenta (posibile urgente: plecare din tara, internare in spital), care va aproba sau nu cererea.
Nu merge numai pe vorbe, trebuie sa aveti si dovezi cum ar fi un bilet de avion sau o rezervare, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de identitate in regim de urgenta + taxe PaulAnatripsis PaulAnatripsis Buna ziua, am urmarit pe forum o discutie referitoare la urgentarea eliberarii C.I , se poate urgenta sau nu? ce inseamna urgentare pe baza de motiv..trebuie ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate misirotaru misirotaru sunt din orasul buhusi jud. bacau. lucrez in italia,am bilet de avion dus-intors pentru o saptamana imi.pot schimba buletinul in acest timp? si certificatul ... (vezi toată discuția)