avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

sotia mea este nascuta in 13/01/1956 are lucrati in rominia 29ani si 11 luni din care 12 ani de grupa a 2 a iar in spania 1 an si 7 luni,saptamina viitoare venim in tara pentru a depune dosarul de pensie .intrebarea mea este are dreptul la pensie si perioada lucrata in spania tradusa si legalizata o prezentam la acelasi ghiseu? multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:07, 16 Septembrie 2014
buna ziua ,d-le valeriu,am depus in sfirsit dosarul de pensionare pe 13 august ,la oficiul de pensii sector 6,ORIZONT,si totul legat de vechime si virsta de pensionare a coincis exact cu cele indicate de d-vs 57,10ani asa ca multumim pentru corectitudinea raspunsului insa celalalt aspect al intrebarii mele nu a avut acelasi succes.ma explic:perioada lucrata in spania de sotia mea ,1 ,7ani ,tradusa si legalizata in romania prezentata la ghiseu nu a fost acceptata ,drept pentru care am fost indrumati la oficiul din calea lacul tei nr 17 aici ni s-a explicat ca la implinirea virstei de pensionare din spania adica la 65ani sotia mea sa se prezinte la oficiul de aici impreuna cu decizia de pensionare din romania si doar in urma verificarii si comfirmarii ca este pensionara in romania i se va accepta si studia daca are dreptul de a primi pensie pe perioada lucrata aici ,adica 1,7ani, rezulta ca trebuie sa asteptam ca sotia sa implineasca 65ani ,ma insel? Va relatez asa detaliat in ideea ca poate servi de exemplu si pentru alti compatrioti cu situatie similara.va multumesc,cu respect =D>
1. Intr-un raspuns anterior eu va spuneam:
4. - Mergeti la Casa de Pensii de care apartineti cu domiciliul si solicitati formularul E207 = "Certificat pentru cariera asiguratului".
- Completati acest formular si il depuneti la Casa de Pensii care il va trimite in Spania de unde va primi raspuns cu prinire la stagiu de cotizare acolo.
- Perioada lucrata in Spania se adauga la stagiul de cotizare din Romania.

2. Nu stiu ce act ati depus dvs. la Casa de Pensii dar nu era vorba de formularul E207.

3. Ori functionarul de la Casa de Pensii nu a inteles ce doriti dvs. ori dvs. nu ati inteles ce v-a spus el.

4. Puneti intrebarea si direct la Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), pe e-mail, la: petitii.sesizari@cnpas.org

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la pensie anticipata nearadel nearadel buna ziua si la multi ani intrebarea mea este daca sotia mea nascuta la 13/01/1956 cu o vechime in munca de 29 ani si 11 luni din care 12 ani de grupa a 2a in ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de pensii george_istrate george_istrate Barbat,nascut la 30.01.1956,35 ani si 11 luni cotizati la sistemul public de pensii,din care 10 ani si 11 luni conditii speciale si 6 ani si 10 luni conditii ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata feierana42 feierana42 numele meu este feier ana nascuta in 1958 octombrie 12,si as dori sa stiu cand pot iesi in pensie anticipata si perioada lucrata in strainatate - italia -cum ... (vezi toată discuția)