Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Împuternicirea pe cont încetează prin deces. Deci după deces bunicul nu va mai avea acces la contul fratelui său.
Dacă însă unchiul părinților D-voastră transferă banii în timpul vieții în contul nepoatei (a mamaei D-voastră), banii vor reveni acesteia.
Ar fi bine totuși să lase (dacă se poate în scris) o justificare pentru acești bani pentru a nu fi interpretat acest transfer de bani ca donație.
Să spună de exemplu că i-a dat acei bani pentru anumite sevicii de întreținere și totul va fi ok.
Se poate insa considera ca este testament...
Da, in functie de suma si de dovezi se poate considera ca suma este pentru inmormantare sau pentru o recompensare a serviciilor funerare.
Daca e recompensare nu mai este donatie...
Se poate insa considera ca este testament...
Cred ca este destul de mult de discutat desi situatia pare simpla.
Uneori ceea ce pare simplu este complicat si invers...
Eu cred ca depinde si despre ce suma este vorba intrucat in raport de acest aspect se pot lamuri lucrurile...mai mult sau mai putin, fiind simplu sau complicat...
In functie de suma ceilalti mostenitori se pot judeca sau nu, ceea ce poate conta foarte mult in economia juridica a situatiei si in ceea ce priveste finalul previzibil al povestii...sau al procesului...