avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru mostenire
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru mostenire

In anul 2012, la 5 ani dupa decesul tatalui, am dezbatut succesiunea prin care mi-a revenit un teren. La notariat mi s-a eliberat certificat de mostenitor pentru care am platit un impozit de 170 lei. In 2014 cei de la Casa de Asig. de Sanatate mi-au cerut adeverinte pe toate veniturile realizate in ultimii 5 ani de la Admin.Financiara unde figurez si cu acest certificat de mostenitor. Cei de la Casa de Asig. de Sanatate ma pun sa platesc 5,5% din valoarea lui. Este normal sa platesc acesti 5.5% la Casa de Sanatate? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:59, 17 Septembrie 2014
Daca stam de vorba noi doi putem pica la pace sau nu. Intr-o discutie cu un functionar public acesta expune punctul de vedere al institutiei, trimis in scris, iar dvs. nu puteti face altceva decat o contestatie a actului administrativ primit, in termenul stabilit de lege, si va aparati punctul de vedere in fata instantei de judecata.

Alternativa consumului nervos a ce am descris mai sus este sa dati curs si sa platiti. Pentru ca suma nu e mare, eu, unul, as alege aceasta cale iar nu din lasitate ci pentru ca, din punctul meu de vedere, cativa lei pot fi irositi aici iar lupta sa fie dusa in alta parte.

Unde? Dupa mine, sa fie cat mai putini sa faca asta. Cum? Vom vedea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si contributii la vanzarea unui imobil de către o persoană care nu lucrează cu cim elenagabi elenagabi Va adresez rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema. Nu sunt angajatîă şi doresc să vând un teren (terenul este proprietatea mea, moştenit în ... (vezi toată discuția)
Cass la vanzari imobile lucianrosca lucianrosca Tot citeam pe forum despre faptul ca CNAS trimite somatii de plata pentru cass la cei care nu au fost asigurati dar au vandut case, terenuri si alte alea. Din ... (vezi toată discuția)
Motive de recurs - hotarare neintemeiata. neaplicarea cass veniturilor din contracte civile realizate de angajati in 2011. Luisa Mitroi legalista.ro Luisa Mitroi legalista.ro Va rog sa supunem dezbaterii motivele de recurs si speta, in fapt si in drept. S-a formulat CONTESTATIE IN CONTENCIOS ADMINISTRATIV impotriva unei ... (vezi toată discuția)