avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon de familie

Pot sa cer decaderea din drepturile parintesti pt tatal a 2 copii care nu a trimis nimic la 2 copii de un an? Daca nu are serviciu, i se poate impune plata pensiei alinentare? Pot sa cer pensia alimentara doar in bani? Ca sa nu vina la copii cu 2 pauni si 2 kg de cartofi de 2 ori pe an si sa spuna ca s-a achitat de indatoriri?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:57, 28 Iulie 2014
Nu poate fi decazut din drepturile parintești pentru acest motiv.Dacă nu realizează venituri nici nu poate fi urmărit penal pentru abandon de familie, ci doar dacă s-ar dovedi că are venitrui, însă refuză să-și îndeplinească obligația de întreținere.
Din ce spuneti pare ca nu aveti stabilit de instanta sa va plateasca pensie. Intai trebuie sa cereti, apoi daca nu plateste il puteti executa silit sau face plangere pt abandon de familie.
In legatura cu decaderea.. DGASPC ar fi in masura sa ceara instratei decaderea din drepturi, insa nu sunt motive intemeiate sa o faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot trece copilul pe nume? nyco_sylvya nyco_sylvya Am un copil de 5 luni si as vrea sa il trec pe numele meu sa nu mai avem de-a face cu tatal copilului. L-am dat in judecata pentru pensie alimentara iar el ... (vezi toată discuția)
Custodia incredintata bunicilor dupa decesul mamei divortate RaalManitiu RaalManitiu Buna Ziua, Solicit sfatul Dumeavoastra in urmatoare problema. Sunt mama divortata a 2-a minore. Dupa divort copiii mi-au fost incredintati iar tatal are ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi buzeamihaelasimona buzeamihaelasimona Buna ziua, este prima data cand intru aici. Inainte de toate sa va spun istoria mea. Am 37 de ani,sunt divorzata,locuiesc in italia,dar asta nu are ... (vezi toată discuția)