avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lnsusirea unui bun gasit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lnsusirea unui bun gasit

In ziua de 4 iulie a.c. m-am aflat cu sotia intr-un magazin prevazut cu camere de supraveghere si sotia a uitat la casa portofelul cu o suma mare de bani. Am revenit dupa circa 20 minute si am rugat angajatii sa verifice filmarile camerei de supraveghere. Dupa o rapida investigatie facuta cu ajutorul angajatilor magazinului am aflat cu ajutorul facturii ce i se eliberase, cine este persoana, unde lucreaza. ba chiar si numarul ei de telefon...am sunat si respectivul a negat orice fapta...am sunat la 112 si am fost indreptat spre sectia de politie cea mai apropiata. Ajunsi acolo ni s-a luat o declaratie, urmand sa fim informati despre mersul anchetei. Nu am primit nici o informatie timp de 20 de zile, iar atunci cand ne-am deplasat la sectie am aflat ca dosarul cu ancheta este la procuratura, unde urmeaza sa primeasca o rezolutie legala. Intrebarea mea esta daca politistii nu aveau obligatia sa actioneze pt prevenirea comiterii unei infractiuni si recuperarea prejudiciului, in cazul de fata sa-l cheme pe cel banuit la sectie. Precizez ca dupa verificari la magazin, politia e venit la magazin dupa 7 zile de la inregistrarea plangerii si a primit filmarea dupa 10 zile. Printre altele pot face si dovada sumei care era in portofel.
Multumesc pentru raspunsuri. Si mie mi se pare furt, dar se pare ca parerea politiei este alta. O sa astept sa vad raspunsul de la procuratura. In functie de acesta am sa vad cum voi actiona. Oricum am de gand sa fac taraboi la sectia de politie si daca este cazul si mai departe.
Daca poliția a intocmit dosrul si l-a trimis la procuratura, inseamna ca ei si-au facut treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă a însuși în infracțiunea de furt? conform codului ... Greuceana Greuceana Ce înseamnă a însuși în infracțiunea de furt? Conform codului penal: Art. 228 Furtul (1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia ... (vezi toată discuția)
Buna ! am gasit un portofel in cabina de proba, l am luat acasã ... Cristina Mavic Cristina Mavic Buna ! Am gasit un portofel in cabina de proba, l am luat acasã si apoi am cautat proprietara pe o retea sociala si i l-am inapoiat. Insa cu o lipsa de 200 ... (vezi toată discuția)
Insusirea bunului gasit delialarisa delialarisa buna seara....va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari...am gasit un portofel la magazinul la care lucrez, am luat banii iar portofelul l.am aruncat...la ... (vezi toată discuția)