avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... politai imi cere mita, pentru refuz, ma amendeaza ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

politai imi cere mita, pentru refuz, ma amendeaza pentru toate maruntisurile

Buna ziua , m-a oprit pe un drum european un politai pentru ca nu aveam farurile pornite . Subtil mi-a dat de inteles ca ar vrea sa-i dau ceva , la refuz a inceput sa se lege de toate chestiile care putea si m-a amendat pentru lumini de intalnire , centura , instinctor si trusa medicala . Tin sa precizez ca dupa ce am refuzat sa-i dau mita , el a inceput si a vorbit foarte urat si s-a purtat la fel de urat parca eram cel mai mare delicvent . I-am spus din cunostintele mele stiu ca in localitate nu esti obligat sa ai luminile de intalnire , dar era asa pana anul trecut , iar dansul spunandu-mi ca niciodata nu a fost asa ceva ; am citit legea si spune ca trebuie pornite luminile de intalnire pe drumurile nationale europene , expres , etc si daca drumurile sunt intr-o localitate . Aceasta lege e de anul trecut din ce m-am informat . Va rog imi puteti da un sfat ce pot sa fac ?! pot sa intentez un proces impotriva lui ???


PS . acest "domn" daca ii pot spune asa , mai are antecedente in care lumea a facut plangeri impotriva lui cum ca a luat mita, are articole in ziarele locale , as putea da link-ul pentru mai multe detalii.

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Va puteti duce la parchet si discuta cu un procuror despre toate.
El va va sfatui cum sa procedati in aceasta situatie.
Mergeti sa depuneti plangerea la DGA care este structura specializată a Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului, se poate realiza si un flagrant cu politistul spagar.

Pentru cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie sau conexe de către personalul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost pusă la dispoziţie cu acces gratuit, în urmă cu 2 ani, Linia Verde Anticorupţie – 0 800. 806.806.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Petitie dga - o pot anula ? urgent ! Traveler Traveler Acum doua saptamani am trimis o petitie pe site-ul DGA local folosind formularul online si completandu-l cu datele personale in care semnalam niste acte de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu examenul auto justdeals justdeals Am sa intru direct in subiect, caut un avocat care sa aibe o oarecare experienta dar vointa mai ales sa starpeasca un pic din coruptia din Romania.. un pas mic ... (vezi toată discuția)
Oprirea luminilor de intalnire, cand autovechiculul este oprit Rușeț Daniel Rușeț Daniel Am o intrebare legata de obligatiile conducatorului auto, atunci cand efectueaza manevra de oprire a autovehiculului pe drumurile publice. Este obligatoriu sa ... (vezi toată discuția)