avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Copie dupa PV al adunarii generale de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Copie dupa PV al adunarii generale de proprietari

La ultima sedinta a adunarii generala de proprietari am solicitat si cerut sa se consemneze in PV ca doresc o copie dupa PV.
Administratora mi a raspuns ca nu se dau copii dupa PV.

Ce trebuie sa fac mai departe ca sa obtin o copie dupa PV?
Vad ca multumiti unui utilizator pentru raspunsul profesionist si va descarcati supararea pe raspunsul altui utilizator care nu ar fi conform legii.
Oricine citeste dialogul vede ca in raspunsul pentru care dumneavoastra multumiti nu este specificata legea, articolul, pe care se bazeaza raspunsul. Tot asa si raspunsul celuilat utilizator nu arat clar legea, articolul.
Si-atunci de unde trageti concluzia ca unul este corect conform legii iar celalalt este dat de cineva care nu cunoste legea...?
Incercam impreuna sa vedem ce de sustineti asa ceva? Incercam si sper sa intelegem: un raspuns va convine dumneavoastra iar altul nu va convine. Acesta este ratiunea mesajului dumneavoastra.

Dar, permiteti-mi sa-mi spun si eu parerea la primul dv mesaj.
Proprietari care participa la adunarea generala "participa", adica discuta, dezbat, propun, voteaza...adica traiesc acea adunare si nu mai au nevoie sa citeasca inca odata ce au trait. Ba chiar pot sa povesteasca si altora care nu au participat la adunare.
Iar cei care nu au participat la adunare pot sa ia cunostinta de hotararile luate in adunarea generala pentru ca, asa cum prevede legea, aceste hotarari trebuiesc aduse la cunostinta proprietarilor si de regula se face prin afisare. Iar cine vrea poate sa le citeasca la sediul asociatie ori la afisier de unde le poate fotografia, descarca in calculator...
De ce sa fie administratorul sa emita copii daca sunt afisate?
Daca legea prevede ca proprietarul are acces la orice documente ale asociatie, trebuie sa i se prezinte documentele dar atat.
Sa nu fiu gresit inteles. Acolo unde oamenii se inteleg, se ajuta intre ei, eliberarea unor copii nu este o problema si nu ar trebui refuzata. Dar cand se solicita documentele si se stie ca se face asta pentru a genera scandal, e cu totul altceva. De exemplu un restantier aflat in proces cu asociatia, care contesta sumele, contesta hotararile adunarii generale ori deciziile comitetului, poate solicita instantei ca reprezentantul asociatie sa prezinte anumite inscrisuri, sa solicite expertiza s.a.m.d.

Adica nu trebuie sa se ajunga la cearta pe aceste teme. Daca i se da copia e in regula iar daca nu i se da copia, o poate face singur prin fotografiere sau o poate cere in instanta.
@Adriantot. Mulumesc pt raspunsul dat.
La avizier nu se afiseaza nicioada procesul verbal de la AGP pe motiv ca nu e spatiu.
Acesta ar fi una dintre probleme,extrem de mica in comparatie cu care ne confruntam..

Am solicitat intro cerere ca doresc copie dupa pv si am solicitat sa mi se inregistreze cererea
insa administratora a refuzat, La discutie era si presedintele era de fata.
Administratora a notat intr un colt al cererii ca "procesul verbal va este la dispozitie pt citit "

Am reiterat verbal cererea ca vreau o copie ca s o citesc linistita acasa nu vreau sa citesc pe fuga.

I am zis administraatorei ca daca refuza sa imi dea o copie sa mentioneze acest lucru in scris.A refuzat sa faca acest lucru

Ce pot face mai departe ca sa obtin copia dupa procesul verbal al AGP?

@Adriana001

La avizier nu se afiseaza si nici nu trebuie sa se afiseze PV al AG, ci hotararile luate in AG si care vor avea consecinte asupra proprietarilor.

PV se consulta la sediul asociatiei. E de citit un text, nu de facut studii asupra lui. Si o puteti face in liniste, daca cererea dv. este rationala si nu provocatoare de discutii inutile.

Interventie moderator
Va rog sa va referiti strict la subiectul in dezbatere si sa renuntati la a face consideratiuni despre profesionalismul sau ocupatiile utilizatorilor care posteaza pe forum. Pentru astea exista mesageria privata pe care va rog s-o folositi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sedinta adunare generala Bobu_M Bobu_M La inceperea sedintei de la adunarea generala a asociatiei pentru anul 2013, au fost alesi 3 membrii din asociatie pentru redactarea procesului verbal. Dupa ... (vezi toată discuția)
Anulare agp gambette gambette Dupa scurgerea termenului de 45 de zile de la adoptarea hotararilor AGPnu mai exista nici o cale de atac in justitie(in penal sau civil) pentru a le anula.? (vezi toată discuția)
Anulare hotarare ad. gen.neafisare pv ad gen. contsters111 contsters111 Presedintele asociatiei de proprietari nu a facut cunoscut procesul verbal al Adunarii Generale din luna martie. Cum refuza sa primeasca cereri , sa prezinte ... (vezi toată discuția)