avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sedinta adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sedinta adunare generala

La inceperea sedintei de la adunarea generala a asociatiei pentru anul 2013, au fost alesi 3 membrii din asociatie pentru redactarea procesului verbal. Dupa aproximativ o luna de la sedinta, am avut nevoie de o copie de pe PV in care am observat ca acesta are continutul complet modificat fata de hotararile luate de proprietari, scris pe hartii volante, nu in registru de PV, iar din cele 3 persoane numite pentru redactare era semnat numai de persoana care l-a scris si o parte majoritara din membrii noului comitet executiv.
Hotararile importante luate prin vot de proprietari si modificate erau ca acestia doreau o verificare financiar contabila a asociatiei, iar banii rezultati din penalitati, dobanzi, etc., sa fie trecuti in fondul de reparatii al asociatiei si nu folositi ca pana acum ca fond de premieri pentru administrator, comitet executiv si cenzori.
Pentru informare, rog sa-mi spuneti daca cele prezentate pot constituii infractiuni si ce organ al statului ii sunt in drept pentru o ancheta judiciara.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:07, 6 Iulie 2013
In raport de aspectele sesizate acestea nu au incadrare penala
Intocmirea procesului verbal al adunarii generale se realizeaza legal in registrul special, si nu pe foi volante
Precizati ca aspectele discutate in cadrul adunarii generale au fost consemnate pe voi volante
Participantii la adunarea generala,la finalul sedintei au semnat pe foile volante??
Documentul ulterior prezentat dvs contine semnaturile participantilor la adunare ?
Daca participantii la adunare au semnat pe foi volante iar dvs vi s-a prezentyat document altul decat cel in fapt consemnat in adunare dar care contine si semnaturile participantilor la adunare,exista posibilitatea ca fapta respectiva sa poata fi incadrata sub incidenta penala
Daca apreciati ca aspectele consemnate in forma de proces verbal care v-a fost prezentat drept document al adunarii generale,nu sunt reale si nu atesta desfasurarea reala dupa cum s-au derulat evenimentrele in cadrul adunarii generale,initial sesizati presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa clarifice situatia
Daca va confruntati cu dezinteres la nivelul asociatiei de proprietari ,puteti sesiza oficial serviciul specializat din primarie
Unde scrie ca participantii la adunarea generala semneaza PV la sfarsitul sedintei ?. De ce nu se poate face PV al sedintei pe foi volante care ulterior se pot indosaria ?. Este prohibit ?.
PV nu a fost semnat de proprietarii prezenti la sedinta. Daca se accepta foile volante, unde se pot inlocui usor unele pagini, de ce asociatiile de proprietari au obligativitatea detinerii unui registru pentru PV? In prezent am o sesizare facuta catre presedintele de asociatie prin care-mi arat nemultumirea fata de modificarile aparute in PV.
referitor la adunarea generala...va rog sa-mi spuneti daca hotararile adunarii generale trebuie afisate neaparat la avizier sau pot fi afisate si in sediul asociatiei unde au acces toti cei care vin si achita sau dau consumul de apa-si cat timp se tin afisate?
Hotararile luate in adunarea generala trebuie scrise in registrul de procese verbale si nu pe foi volante.
Procesul verbal ce cuprinde hotararile adunarii generale trebuie semnat de membrii comitetului executiv si nu de toti participantii la adunarea generala.
Hotararile luate in adunare generala se aduc la cunostinta tuturor proprietarilor, adica si celor care nu au participat la adunarea generala.
Aceste prevederi sunt stabilite de Legea 230/2007, art.25:
(4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor.

Modul de aducere la cunostinta "in scris" poate ca este interpretabil. Procesul verbal poate avea mai multe pagini cuprinzand multe alte consemnari in afara de hotararile luate (prezenta, prezentarea rapoartelor, propuneri, dezbateri...). Dar, cum importante sunt hotararile luate, noi afisam doar aceste hotarari. Pentru a fi usor de citit (PV se scrie direct in adunare, in registru, de mana), editam pe calculator si listam doar hotararile luate si le afisam atat la sediul asociatiei cat si la avizierele din fiecare scara de bloc.
Spuneam ca este interpretabil pentru ca oricand poate apare un proprietar care sa spuna ca nu i-au fost "comunicate in scris" aceste hotarari. Rezolvam si aceasta problema listand un exemplar care a fosr afisat, predandu-l proprietarului sub semnatura de primire. Sau, la cerere, i se poate trimite prin posta, cu confirmare de primire si suportarea celor 5 lei de catre acel proprietar pe urmatoarea lista de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea intocmirii proceselor verbale GHEORGHIAN GHEORGHIAN Este legal ca procesul verbal de la adunarea generală cât şi cele lunare întocmite pe calculator şi apoi semnate de comitetul executiv, ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunare generala ruxyradu ruxyradu in urma unor altercatii intre mai multi participanti la adunarea generala a asociatiei de proprietari, procesul verbal al acesteia a fost rupt (distrus). ... (vezi toată discuția)
Pv.ad. gen. tomasso tomasso La multi ani! Procesul verbal al Ad. gen., poate fi redactat de un membru al asociatiei de prop.sau nu are importanta cine il intocmeste? (vezi toată discuția)