avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbare Permis Ro pe Danez
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbare Permis Ro pe Danez

Buna ziua. As dori sa intreb Ca la preschibare de permis Romanesc pe permis Danez si invers exista vreo comunicare intre cele doua tari pentru a se verica permisul?? Din moment ce RO nu este membru Schengen

Am facut o mica boacana si ar trebui sal predau in Ro. Dar daca schimb pe Danez cei din RO nu au dreptul de a susupenda. Si de aici ma tem ca daca ei comunica si aici in DK se depisteaza vor trimite inapoi in Ro si raman fara permis.#-o#-o

Multumesc!
Preschimbarea permiselor de conducere nu are nicio legatura cu Schengen.

Verificarea valabilitatii se face indiferent daca tara este in UE, Schengen, Liga araba, Commonwealth sau Uniunea Africana.

Dupa verificarea valabilitatii permisul se trimite autoritatii emitente.
Prin Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 decembrie 2006 , statele membre ale Uniunii Europene isi recunosc reciproc permisele de conducere. Adica permisul romanesc poate fi folosit in Danemarca si cel danez in RO. Cind s-a adoptat directiva asta s-a instituit si un sistem prin care se poate verifica la nivelul U.E. toate permisele de conducere eliberate de oricare stat membru.Un cetatean european nu poate avea 2 permise de conducere in acelasi timp. Tocmai de aceea, la preschimbarea unui permis romanesc in unul danez ti se retine permisul romanesc inainte de a-l primi pe cel danez. Si in cele 3 saptamini cit dureaza procedura de schimbare, fii sigur ca se intra in retea si se afla si punctele de penalizare, suspendarea sau anularea lui. Chiar daca tu nu ai predat permisul in Romania, anularea/suspendarea exista materializata in sistem. Toate informatiile de mai sus le-am dat in baza unor situatii concrete intilnite de clientii mei din Germania.
Sunt sigur ca exista aceleasi reguli si in Danemarca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbarea permisului de conducere stanciu-cosmin stanciu-cosmin buna ziua,numele meu este Stanciu Cosmin,am o problema in ceea ce consta permisul de conducere,acum 4 ani am obtinut permisul in romania,am plecat in ... (vezi toată discuția)
probleme rutiere!bună ziua! sunt cetățean român,cu permis de conducere obținut ... Ciprian518 Ciprian518 Bună ziua! Sunt cetățean român,cu permis de conducere obținut în urmă cu mulți ani în România! Povestea este asa: fost plecat în Danemarca unde am ... (vezi toată discuția)
Valabilitate permis de conducere emis in canada marc1995 marc1995 Buna ziua, As vrea sa va intreb daca o dacă o persoana (cetățean roman) cu permis de conducere emis în Canada + permis internațional poate sa conducă ... (vezi toată discuția)