avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme rutiere!Bună ziua! Sunt cetățean ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme rutiere!Bună ziua! Sunt cetățean român,cu permis de conducere obținut ...

Bună ziua!
Sunt cetățean român,cu permis de conducere obținut în urmă cu mulți ani în România! Povestea este asa: fost plecat în Danemarca unde am stat în jur de 2 ani,unde am lucrat legal,apoi am revenit în țară unde sunt de 3 ani! În Danemarca mi sa spus să îmi schimb permisul românesc în danez pt a putea să fiu în regulă cu angajatorul, deci l-am schimbat,apoi eu am întors în țară și am omis sa îl mai schimb permisul în românesc, ba chiar m-au oprit odată cei de la politie rutieră și mi-au spus ca pot sa circul cu el cât vreau ca nu e nici o problemă că suntem in
UE,dar în august mi sa luat permisul pt neacordare de prioritate am dat permisul fără nici o problemă întrucât am greșit, dar când sa ma duc sa îl ridic am început problemele. Permisul la trimis în Danemarca ,am făcut cerere sa mi-l anuleze de acolo și când am primit răspuns mi sa zis ca deja îl am anulat de un an acolo,cică la ei exista o lege ca dacă nu mai stai acolo ,timp de 2 ani,îți anulează actele oficiale emise de ei! Prin urmare eu am permis în sistem dar nu am permis în mână ca cică nu se poate sa îmi facă altul ca îl am anulat de acolo! Țin să precizez ca nici măcar o amendă nu am primit acolo!
Credeți că mă puteți ajuta cu un sfat? Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 15:56, 18 Noiembrie 2022
Ati gresit de 2 ori in primul rand ca nu ati cerut la revenirea in tara preschimbarea permisului danez in cel romanesc si in al doilea rand ca ati predat fizic permisul , in acest moment neputand solicita nici preschimbarea si nici emiterea unui nou permis pe motiv de furt/pierdere. Puteti formula eventual o cerere pentru emiterea permisului de conducere romanesc atasand o fotocopie daca aveti a permisului romanesc care oricum era expirat, pe considerentul ca oricum trebuia preschimbat dar nu mai poate fi predat fizic prezentand situatia de exceptie pe larg iar in caz de refuz al autoritatilor , pe baza raspunsului primit sa formulati in instanta actiune pentru obligarea emiterii unui nou permis de conducere.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbarea permisului de conducere stanciu-cosmin stanciu-cosmin buna ziua,numele meu este Stanciu Cosmin,am o problema in ceea ce consta permisul de conducere,acum 4 ani am obtinut permisul in romania,am plecat in ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis ro pe danez bulvaif bulvaif Buna ziua. As dori sa intreb Ca la preschibare de permis Romanesc pe permis Danez si invers exista vreo comunicare intre cele doua tari pentru a se verica ... (vezi toată discuția)
Am permis danez dar eu m-am retras in romania. dintr-o greseala ... Ana1519 Ana1519 Am permis Danez dar eu m-am retras in Romania. Dintr-o greseala moi l-au, anulat si lau trimis înapoi in Danemarca. Am primit o foaie din Danemarca care ... (vezi toată discuția)