avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua.

As avea nevoie de sfatul dvs. Inca nu am facut partajul, dar nici nu sunt multe de impartit.
Impreuna cu fostul sot am infiintat o firma, era un SRL pe numele meu, firma care a inregistrat profit repartizat in totalitate ca dividende. Data infiintarii aprilie 2004. In iulie 2004 am cessionat-o fostului sot in totalitate.
Intrebarea mea este am dreptul la dividendele corespunzatoare perioadei aprilie-iulie 2004, pentru ca eu nu am ridicat niciodata nimic, toti banni au intrat in buzunarul fostului.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ralucaradu , utilizator 23:29, 17 Mai 2009
Da aveti dreptul,atata timp cat firma a produs dividende!Bunurile comune achizitionate in timpul casatoriei intra in masa partajabila!!!
Divotul s-a pronuntat in 2007, definitiv in noi 2007, irevocabil mar 2008 , deci as avea dreptul la dividente pe toata perioada 2004-2007 50%? Independent daca eu sau fostul sot am avut sau nu CM?
Banii respectivi au intrat in casa....la banca...in bunuri...acum doar dv. trebuie sa stiti.....
Am stat in casa socrilor, nu am avut locuinta noastra, practic banii sunt ridicati dar nu exista dpdv fiscal facturi pentru ce s-a achizitionat. Fiind casa socrilor ei sigur vor spune ca lucrurile le apartin.

As putea sa cer procent din dividendele ridicate de el in perioada casatoriei motivand ca eu nu am avut acces la acei bani??
Buna seara,
Eu si sotul meu intentionam sa divortam. Situatia noastra este urmatoarea: ne-am casatorit in 2005. Eu lucram el nu. in noiembrie 2007 am facut un credit ipotecar (pe apartamentul mamei mele) si sotul meu a infiintat o firma cu un prieten, 50-50 la suta, sotul meu fiind trecut ca actionar din partea noastra, pentru a construi o spalatorie auto, tot sotul meu fiind trecut ca unul din cei 2 beneficiari ai lucrarii, in contractul de executie. documentele de plata pentru lucrare dovedesc ca aceasta s-a efectuat din contul creditului obtinut de mine. odata cu inceperea activitatii, sotul meu a devenit si angajat, cu salariul minim pe economie. In urma divortului ce drepturi imi revin mie din aceasta spalatorie auto(ca actiuni) si din profitul ce aceasta il genereaza lunar/dividende? si care sunt obligatiile fiecaruia referitor la rambursarea in continuare a creditului?
2. eu lucrez in alta tara, legal. acolo am facut un credit auto pe care eu il achit lunar. daca eu am veniturile f mari, iar el salariul minim pe economie plus ce dividende ii raman anual si in urma insumarii cheltuielilor lui lunare se demonstreaza matematic ca el nu avea cum sa contribuie la rata masinii respective, rezultand astfel ca numai eu am platit la acea masina(avand documentele bancare doveditoare) atunci masina imi revine mie?
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2009
ralucaradu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ralucaradu ralucaradu Buna seara, Eu si sotul meu intentionam sa divortam. Situatia noastra este urmatoarea: ne-am casatorit in 2005. Eu lucram el nu. in noiembrie 2007 am facut ... (vezi toată discuția)
Partajarea unui apartament ContSters234442 ContSters234442 cum se face partajul in cazul unui apartament cu act de vanzare cumparare cu abitatie viagera , a unui credit in urma caruia a fost achizitionata o masina ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj ice21 ice21 Buna ziua! Ma numesc Luca si va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. M-am casatorit civil in Italia in noiembrie 2004 cu o persoana de cetatenie ro. In 2006 ... (vezi toată discuția)