avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna seara,
Eu si sotul meu intentionam sa divortam. Situatia noastra este urmatoarea: ne-am casatorit in 2005. Eu lucram el nu. in noiembrie 2007 am facut un credit ipotecar (pe apartamentul mamei mele) si sotul meu a infiintat o firma cu un prieten, 50-50 la suta, sotul meu fiind trecut ca actionar din partea noastra, pentru a construi o spalatorie auto, tot sotul meu fiind trecut ca unul din cei 2 beneficiari ai lucrarii, in contractul de executie. documentele de plata pentru lucrare dovedesc ca aceasta s-a efectuat din contul creditului obtinut de mine. odata cu inceperea activitatii, sotul meu a devenit si angajat, cu salariul minim pe economie. In urma divortului ce drepturi imi revin mie din aceasta spalatorie auto(ca actiuni) si din profitul ce aceasta il genereaza lunar/dividende? si care sunt obligatiile fiecaruia referitor la rambursarea in continuare a creditului?
2. eu lucrez in alta tara, legal. acolo am facut un credit auto pe care eu il achit lunar. daca eu am veniturile f mari, iar el salariul minim pe economie plus ce dividende ii raman anual si in urma insumarii cheltuielilor lui lunare se demonstreaza matematic ca el nu avea cum sa contribuie la rata masinii respective, rezultand astfel ca numai eu am platit la acea masina(avand documentele bancare doveditoare) atunci masina imi revine mie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ralucaradu , utilizator 10:43, 18 Mai 2009
Ca sa solicitati la partaj si cota parte din actiunile societatii va trebui sa se faca bilantul societatii si de regula este o chsetiune complicata. Dv puteti dovedi ca aveti o contributie mult mai insemnata la dobindirea bunurilor comne avinsd in vedere veniturile. De asemenea puteti incheia o tranzactie in care sa va intelegeti si cu privire la actiunile societatiii si cu privire la celellate bunuri dobindite in comun
inteleg. si daca el totusi refuza o intelegere referitor la actiuni, el poate ramane cu toate si eu nu pot primi jumatate din dividende? si voi ramane si cu plata ratei pentru creditul din care a fost construita spalatoria?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj laura.tecma laura.tecma Buna ziua. As avea nevoie de sfatul dvs. Inca nu am facut partajul, dar nici nu sunt multe de impartit. Impreuna cu fostul sot am infiintat o firma, era un ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii + partaj dupa divort steluta79 steluta79 Buna ziua, Intrebarea mea este: sunt intr-o casatorie de 10 ani, in timpul casatoriei am avut mai multe bunuri comune, in prezent avem doar un apartament cu 4 ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune in timpul casatoriei catalin_2016 catalin_2016 Buna dimineata, Va rog, mai ales datorita faptului ca temporar nu locuiesc in Romania si nu pot consulta un avocat cu urmatoarea problame, sa imi un sfat : In ... (vezi toată discuția)