avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala Eurial leasing refuza sa plateasca restul
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala Eurial leasing refuza sa plateasca restul

buna ziua!
am un caz mai special de spus...am preluat un leasing pt o masina peugeot 407 pe 17.06.2008 (desi am depus actele pt preluare la inceputul lui octombrie de abia in dec mi s-a aprobat pe persoana fizica) si in ianuarie anul acesta am avut accident iar masina a fost declarata dauna totala.
din data de 17.06.2008 eu am platit ratele pe numele meu cu codul client al vechiului utilizator.doar in decembrie,ianuarie si februarie am platit pe numele meu cu noul cod client.(leasingul l-am preluat pe pers fizica)
acum o saptamana au intrat banii(in jur de 12 000 de euro) de la asigurator in contul de la eurial leasing dupa care am fost la ei si am constat uimit pur si simplu ca ei vor sa ma despagubeasca cu ceva in genul 3500 RON(adik nici macar 1000 de euro) in conditiile in care masina era in ultimul an de leasing si mai erau de plata 5500 de euro.
cand le-am cerut explicatii mi s-a spus ca eu de fapt am preluat leasingul in decembrie si nu am nici un drept la alti bani decat la ce am platit pana atunci adica 2-3 rate pe care mi le dau ei inapoi iar restul banilor ii pastreaaza ei!! este posibil asa ceva ??? adica eu am preluat leasingul precum si drepturile si obligatiile si ratele vechiului utilizator si ei acum imi spun total altceva!!
astept un raspuns cat mai repede pt ca ceea ce se intampla este cu adevarat inacceptabil!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raduhas , utilizator 22:59, 16 Mai 2009
Mentionez ca am platit cand am preluat leasingul 7000 de euro vechiului utilizator si am mai platit de atunci inca 9 rate in val de 15037 RON (aprox 3900 euro )
se poate va rog sa ma ajute si pe mine cineva si sa-mi ofere un raspuns??
E dificil de dat un raspuns, avand in vedere ca doriti sa calculam noi ce vi s-ar cuveni, in conditiile in care nu suntem in posesia contractului de leasing, a ratelor stabilite , etc. vedeti cel intai de clauze contractuale si ce ati preluat, mai exact, de la celalalt utilizator si, eventual, stabiliti cu un expert sa efectueze un calcul exact a sumei ce vi s-ar cuveni .
Cat [riveste dreptul societatii de leasing de a incasa despagubirea de la Asigurator, e corect, aceasta, in calitate de proprietaral vehiculului, incaseaza despagubirea acordata de Asigurator. Nu ati spus ce s-a intamplat cu epava, cine a valorificat-o?
in primul rand va multumesc ca mi-ati raspuns!
Eu nu cer sa-mi calculati dvs ce mai am de platit pt ca stiu ca mai erau de plata 12 rate a 400 de euro si o val reziduala de 500 de euro! Ce vreau eu sa spun e altceva!! Faptul ca leasingul considera ca eu de fapt nu am preluat drepturile si obligatiile vechiului utilizator ci ca am preluat doar capitalul care a ramas de platit! ceva de genul mi-au explicat ei mie!
Cat despre epava ea s-a licitat la 12 000 RON dar inca compania care a castigat licitatia nu a facut plata catre asigurator sau leasing!
Eu nu contest dreptul societatii de leasing de a incasa polita de asigurare ci contest faptul ca ei dupa ce-si acopera ce mai era de platit de catre mine vor doar sa-mi ofere un mic procent din ce am platit eu de cand am preluat leasingul! adica intr-un cuvant mai raman cu banii pe inca o masina in jur de 10 000 de euro (cu tot cu banii de pe epava) In cazul de fata eu fiind despagubit cu 3500 RON si nici macar epava nu mi-a ramas!
Daca nu ati luat dvs. epava sau contravaloarea ei, ceva nu e in regula. E bine sa verificati urmatoarele:
1. Toate contractele:
a) de leasing, pentru a vedea care este modalitatea de transmitere a drepturilor si obligatiilor in caz de transfer al contractului;
b) de asigurare, pentru a vedea suma maxima pe care o despagubeste asiguratorul in caz de dauna totala ( de regula, se opreste un anume procent din suma asigurata: 15% ori 25% cu predarea epavei sau plata intregii sume asigurate si retinerea epavei, pe care Asiguratorul o valorifica ulterior).
2. Dupa ce clarificati aceste probleme, va decideti ce aveti de facut:daca expertiza si celelalte verificari legale, pe contracte sint in favoarea dvs., ii actionati in judecata pe o suma clara, intrucat instanta nu va sta sa socoteasca ce vi se cuvine si ce nu; de aceea am apreciat ca se impune cu prioritate clarificarea cazului dvs.potrivit actelor, inainte de orice alte actiuni.

Alte discuții în legătură

Dauna totala masina toyota rav 4-leasing sorin2 sorin2 buna seara! Am preluat contractul de leasing pentru auto Toyota RAV 4 in data de 02.07.2008, iar in data de 01.09.2008 s-a produs un accident in urma caruia ... (vezi toată discuția)
Intrebare louisa louisa Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema. Societatea a achizitionat un autoturism de teren in Leasing,iar in ultima luna de contract de leasing ... (vezi toată discuția)
Ma furat firma de leasing carrymiti carrymiti Va rog sa ma lamureasca cineva cu privire la un dosar de dauna totala auto care a fost in leasing, valoarea politei casco fiind de 27.587 euro.Firma de ... (vezi toată discuția)