buna ziua!
am un caz mai special de spus...am preluat un leasing pt o masina peugeot 407 pe 17.06.2008 (desi am depus actele pt preluare la inceputul lui octombrie de abia in dec mi s-a aprobat pe persoana fizica) si in ianuarie anul acesta am avut accident iar masina a fost declarata dauna totala.
din data de 17.06.2008 eu am platit ratele pe numele meu cu codul client al vechiului utilizator.doar in decembrie,ianuarie si februarie am platit pe numele meu cu noul cod client.(leasingul l-am preluat pe pers fizica)
acum o saptamana au intrat banii(in jur de 12 000 de euro) de la asigurator in contul de la eurial leasing dupa care am fost la ei si am constat uimit pur si simplu ca ei vor sa ma despagubeasca cu ceva in genul 3500 RON(adik nici macar 1000 de euro) in conditiile in care masina era in ultimul an de leasing si mai erau de plata 5500 de euro.
cand le-am cerut explicatii mi s-a spus ca eu de fapt am preluat leasingul in decembrie si nu am nici un drept la alti bani decat la ce am platit pana atunci adica 2-3 rate pe care mi le dau ei inapoi iar restul banilor ii pastreaaza ei!! este posibil asa ceva ??? adica eu am preluat leasingul precum si drepturile si obligatiile si ratele vechiului utilizator si ei acum imi spun total altceva!!
astept un raspuns cat mai repede pt ca ceea ce se intampla este cu adevarat inacceptabil!
Va multumesc!
Preluarea contractului inseamna si preluarea drepturilor utilizatorului initial (redeventele depuse, pe care spuneti ca le-ati platit titularuluin initial).Prin incasarea despagubirii, Soc. de leasing trebuie :ori sa va inlocuiasca autovehiculul cu unul identic la care urmeaza sa platiti conf. contractului ratele ramase si suma reziduala, ori sa va despagubeasca cu intreaga suma platita pana la eveniment.Poate nu ati realizat ca dupa achitarea incasarea celor 12.000 RON, soc. leasing va fi total indestulata , urmand sa primiti si dv. suma care se cuvine.Orice suma incasate in plus, reprezinta venit necuvenit pt. soc. leasing.
Aveti raspunsuri scrise de la leasing?Daca nu - solicitati-le(tot in scris, cu inregistrare) inclusiv cu motivarea/fundamentarea sumelor.
Cand ati preluat contractul, nu ati avut un document din partea soc. leasing prin care era stabilita si suma de achitat primului utilizator?
luni voi depune cererea la societatea de leasing sa-mi dea un raspuns scris cu calculatia sumelor! Ei oricum refuzau sa-mi spuna suma care au primit-o de la asigurator norocul meu a fost ca am avut pe cineva care mi-a comunicat si OP si suma si data in care au fost virati banii.
Cand am preluat leasingul societatea de leasing nu mi-a stabilit nici o suma de plata catre vechiul utilizator eu m-am inteles cu dansul asupra sumei de bani.
Utilizatorul nu putea sa va transfere contractul fara acceptul soc. leasing.Verificati dupa documentele (situatia contului) din evidenta soc. leasing, la data preluarii, daca suma platita corespunde cu pretul platit .Daca sunt diferente, nu aveti ce face.
De retinut ca valoarea contractului (nr.rate + val.reziduala)este mai mare decat suma asigurata.
societatea de leasing nu mi-a impus mie sa platesc vechiului utilizator ci eu m-am inteles cu acesta...in momentul cesionarii dosarului toate ratele erau achitate la timp. cei de la eurial ne-au dat niste cereri de preluare respectiv cedare leasing fara sa imi impuna altceva decat sa fie toate ratele achitate pana in momentul cesiunii! am platit o taxa de cesiune leasing si vechiul utilizator alta taxa...asta a fost tot ce am avut de plata oficial prin eurial!
Intrebare
louisa
Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema.
Societatea a achizitionat un autoturism de teren in Leasing,iar in ultima luna de contract de leasing ... (vezi toată discuția)