avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ai aptitudinile necesare pentru a fi dj, ce rãmâne ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ai aptitudinile necesare pentru a fi dj, ce rãmâne de fãcut ?

Să presupunem că o terță persoană are windows cu licență, program de mixat la fel.

Ca să fie dj într-un club, știu că ar trebui contract între societatea care administrează clubul și firma la care e angajat dj-ul, firmă plătitoare de licențe. Aici, dj-ului îi este necesar atestatul sau nu ? El mai plătește ceva pe lângă firmă ? Clubul ce trebuie să plătească ?

O a doua dilemă ar fi, dacă dj-ul nu aparține de vreo firmă. Poate fi angajat direct la club cu atestat sau fără ? Licențele le suportă clubul sau dj-ul ?

Atestatul certifică compențele dobândite pe perioada cursurilor, dar să zicem ca persoana în cauză nu are atestat dar are toate calitățile necesare pentru a fi un bun dj - poate fi angajat fără, ca și muncitor necalificat, precum și-n alte meserii ?

Ca să faci seturi promoționale acasă, de hobby, trebuie să plătești ceva ? Sau se ia în considerare faptul că menționezi că nu are scop comercial și promovezi artiștii ? Muzica fiind free release pe diverse conturi ale artistilor sau în privat pe rețelele de socializare. Mashup-urile, bootleg-urile găsite pe diverse site-uri întră în aceeași oală cu operele originale, piese și remixuri ?

Mulțumesc pentru răbdarea de a-mi citi nelămuririle.

Alte discuții în legătură

Cum sa fiu dj(disk jockey) legal? DanGhiurutan DanGhiurutan Buna, Am 18 ani si sunt unul dintre multi dj si producatori de muzica electronica din Romania, si sunt nelamurit cu in legatura cu intrarea in ... (vezi toată discuția)
Muzica la petreceri, nunti... ref. dreptul de autor edia76 edia76 buna ziua! Am o situatie de rezolvat si am apelat la dvs... in speranta unei rezolvari. Stiu pe cineva care lucreaza la o firma care organizeaza nunti, ... (vezi toată discuția)
Licenta functionare dj / muzicant greierepoznas greierepoznas Buna ziua, Sunt din Bucuresti si va rog daca se poate, un raspuns la o problema : Vreau sa prestez servicii gen DJ si live ca muzicant, insa nu stiu daca am ... (vezi toată discuția)