avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum recuperez o suma de la o persoana fizica?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum recuperez o suma de la o persoana fizica?

Buna ziua, cum pot recupera o suma pe care am imprumutat la o persoana fizica si u mi-a inapoiat-o? Am si contract semnat, dar termenul in care trebuia sa isi achite datoria a trecut si acum nu mai raspunde la telefon.
Pot sa fac plangere la politie? Sau sa il dau in judecata? Me pot folosi de ordonanta de plata sau de cerere cu valoare redusa? Suma este de 2800 lei.
Cel mai recent răspuns: Sorin_mn , utilizator 15:52, 5 August 2014
Formulati o somatie iar daca nu se conformeaza puteti sa il dati in judecata pe calea ordonantei de plata sau cerere cu valoare redusa.
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
Stefan Bicov, Avocat
In penal nu aveti ce sa faceti.
Trebuie deschis proces civil daca aveti contract si este legal facut.
Multumesc pentru raspunsuri. Va rog sa imi spuneti, dintre cele doua variante, cerere cu valoare redusa sau ordonanta de plata, care dintre ele este aplicabila intre persoane fizice si care este mai potrivita in cazul acesta?
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
Sorin_mn, utilizator
Daca aveti un contract de imprumut autentificat, mergeti la un executor cu el pt punere in executare.
Buna ziua, este un contract scris si semnat de parti, neautentificat la notar sau altundeva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie arusu69 arusu69 Buna ziua, am imprumutat o firma cu o suma de bani, contractul de imprumut este intocmit la sediul firmei cu stampila si semnatura proprietarului, termenul a ... (vezi toată discuția)
Inceput de dovada scrisa - valabilitate in instanta floricica100 floricica100 Am imprumutat bani unei persoane.Am o hartie semnata si stampilata pentru imprumutul pe firma si o hartie doar semnata pentru persoana fizica-fara martori sau ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unei sume imprumutate nicky8011 nicky8011 Am imprumutat un ,,prieten,, cu o suma de banii.Am incheiat un contract de imprumut,menționez că contractul de imprumut s-a incheiat la notar,dar nu s-au ... (vezi toată discuția)