intr-un SRL in care eu sunt asociat cu 30% dar si administrator,care a a avut activitate pana in luna martie......si in care asociatul meu cu cealalta parte de 70% e in ancheta si posibil sa intre la inchisoare ptr datorii la stat pe o alta firma(lucru pe care eu nu l-am stiut..evident)...cum sa fac sa inchid firma sau sa ii suspend activitatea?.....Precizez ca firma a fost infiintata in 2005 de mine si tatal meu(eu asociat unic el administrator), a avut activitate pana in 2006 dupa care au fost depuse bilanturi pe 0; iar anul trecut in noiembrie am devenit eu administrator si asociat (30%) cu inca un asociat 70 %...va rog sa imi dati un raspuns orice,ptr ca eu nici nu vreau si nici nu pot avea grija de activitatea firmei in continuare.Va multumesc anticipat.
Acest impozit forfetar intra in vigoare de la data de 01.05.2009. Pentru perioada anterioara s-a calculat impozitul pe profit si presupun ca s-a s virat.
In cazul in care doriti sa evitati problema platii impozitului forfetar atunci cel mai indicat ar fi sa suspendati activitatea pentru 3 ani.
Aveti angajati?
as vrea sa incerc pe cat posibil sa nu mai am de a face nici cu el nici cu firma...
nu nu sunt angajati......si evident nu vreau sa platesc impozit in continuare...de unde bani daca firma nu a produs nimic momentan...
banuiam eu ca nu vreti sa mai colaborati cu celalalt asociat.discutati cu dansul , incercati sa scapati de partile dmv sociale cat mai repede.Daca nu se poate si nu accepta acest lucru suspendati-o pentru 3 ani ca sa nu aveti probleme.
Si eu va sugerez suspendarea ei cat mai repede posibil, binenteles daca celalalt asociat nu doreste sa o preia el , iar ulterior suspendarii sa incercati sa gasiti o persoana careia sa-i cesionati partile sociale. Daca nu gasiti doritor si nu doriti continuarea activitatii , dupa expirarea perioadei de suspendare, pregatitiva finaciar pt. lichidarea ei.
Impozitul forfetar se plateste pana la data suspendarii activitatii, proportional perioadei scurse de la data intrarii in vigoare a legii , respectiv 01.05.2009- data suspendarii.
va multumesc pentru raspunsurile prompte...apreciez f mult....ok...luand varianta cu suspendarea, banuiesc ca am nevoie si de semnatura lui; el acum este la Parchetul General din oras...ce fac daca nu se mai intoarce, ma duc la el in arest sa-mi semneze?...
Impozit forfetar
bogdyban
Buna seara,
Am o firma de 6 luni care pana in momentul de fata nu si-a inceput activitatea, din cauza situatiei economice sunt pesimist in privinta comenzilor ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma
CORNELIA B
BUAN ZIUA !
Pentru suspendarea unei firme as dori sa-mi spuneti si mie ce trebuie facut,ce pasi trebuie sa urmez,daca pot sa suspend o firma cu datorii catre ... (vezi toată discuția)