avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Lac - statiune turistica, loc de agrement, conditii ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Lac - statiune turistica, loc de agrement, conditii de functionare

Buna ziua , as dori sa relatez o intamplare referitor la un lac din Maramures . Lacul este folosit ca si loc de agrement de catre locuitorii orasului si de catre turisti , o parte din terenul invecinat lacului apartine unui agent economic ( acesta detine un hotel-restaurant ) , accesul catre lac nu poate fi ingradit sau restrictionat , desi acesta a construit o parcare auto cu bariera , interzice montatul corturilor sau camping pe terenul care inconjoara lacul ( terenul fiind proprietatea lui ) , interzice scaldatul in lac sau folosirea de barci / saltele pneumatice ! Isi justifica interdictia cu scaldatul cu faptul ca nu se face raspunzator de persoanele care inoata in lac si se expun riscului inecului . Toate acestea obligandu-l pe turist sa apeleze serviciile lui : restaurant , bar , hotel si ..hidrobiciclete , preturile desi sunt piperate ramane la alegerea turistului daca apeleaza la serviciile lui sau pleaca . Intrebarea este : pentru functionarea hidribiciletelor nu este obligatoriu existenta unui salvamar ? chiar daca turistii nu inoata se expun aceluiasi risc ??
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:40, 1 August 2014
Nu stiu cum arata acel loc insa daca spuneti ca sunt hidrobiciclete ar trebui, in opinia mea, sa respecte dispozitiile Norma metodologice privind organizarea serviciilor publice de salvare acvatica - salvamar si a posturilor de prim ajutor pe plaja, 2007.
Art. 3
(3) Operatorii economici care au in administrare plaje amenajate, stranduri, parcuri acvatice sau porturi de agrement nautic, situate pe apele interioare naturale ori amenajate au obligatia sa infiinteze posturi de salvare acvatica - salvamar si posturi de prim ajutor.
[ link extern ]

La Art. 5 sunt enumerate obligatiile pe care le-ar avea daca se incadreaza in una din categoriile parcuri acvatice sau porturi de agrement nautic.


Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salvamari la piscine ela24g ela24g As vrea sa ma lamuresc in legatura cu HG 1136/2007 art. 2 pct. b daca expresia bazin artificial face referire la piscinele din interiorul unui hotel , sau nu. ... (vezi toată discuția)
Cod caen concerte Cosminmuzic Cosminmuzic Buna ziua! Caut un cod Caen pentru organizare de concerte sau evenimente muzicale care sa între la categoria de servicii dau măcar un loc unde pot vedea cum ... (vezi toată discuția)
Delimitare domeniu public sau privat? celentana26 celentana26 Buna! Am rugamintea de a ma lumina si pe mine cineva care sunt criteriile prin care bunurile de utilitate publica sunt din domeniul public sau privat? Care ... (vezi toată discuția)