avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere pentru o violare de domiciliu si bataie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere pentru o violare de domiciliu si bataie

buna ziua as putea sa va intreb si sami raspundeti si mie acum 2 saptamani si,acum 5 zile eram impreuna cu copilul meu si un vecin a a intrat in curte peste mine sa ma bata ,prima data a dat in mine pe strada .dar acum am fugit repede in curte si aintrat peste mine,am chemat politia dar s epare ca iar fi dat un avertisment celui in cauza si spunandumi ca nu am ce sai faca ca nu am martori ,si mau indreptat catre medicina legala cei de acolo mia zis ca nu se vede nimic decat doar de la celalata bataie primita tot de el cu doua sptamani in urma un hematom ,intrebarea mea este in cat timp pot merge sa depun plangere si poate pati ceva agresorul daca eu nam ncii un martor asa cum mis a zis :(,satu cu teama de el tot timpul si trebuie sai faca ceva daca continua sai dea vertismente el va continua asa si mie teama pentru copilul meu ca ma bate numai in preajma copilasului ,vas fi recunascatoare cu un rapuns multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
dyanac, utilizator
Depuneti o plangere penala prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri sau alte violente.



Art. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Măcar pentru prima bătaie poate aveți vreun martor, încă puteți depune plângere.
Încercați să nu-l provocați și să vedeți care este conflictul și de ce simte nevoia să vă facă rău? Aveți ceva neînțelegeri privind vecinătatea?
Un spray cu piper costa nici 20 lei iar un pistol cu electrosoc e 200 lei. De multe ori doar aratarea lor si pornirea in gol indeparteaza agresorul. Mi s-a intamplat personal sa dau cu spray-ul si agresorul sa dispara rapid cu toate ca nici macar nu tintisem spre el - a priceput.
multumec ptr rapuns trebuia sa raman fara cap la 90 de zile in grijiri medicale ncii picior rupt care e 2 saptamani nu le face nimic naspa situatie ,am avut martori dar nu se baga nimeni vanataile miauu aparut azi vro cateva dar insemna ca astea sunt apa de ploaie mersi frumos naspa lege
dat in cap deacum incolo ca se stie ca nu se face nimic decat amenda ca lor le convine sa dea amenzi

Alte discuții în legătură

Amenda da sau nu? andrei2233 andrei2233 Pot primi amenda daca i-am dat cu spray paralizant in ochii unui om?SI cat de mare e amenda? (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente alinar_popescu alinar_popescu Buna ziua, Tatal meu a fost victima unei agresiuni fizice. Nu a ripostat sau provocat agresorul, care si-a recunoscut fapta la politie. Tatal meu a primit ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Madalinavatafu Madalinavatafu Buna ziua, In urma unui scandal am folosit spray lacrimogen pentru a ma apara deoarece persoana cu care ma certam a aruncat inspre mine fara a ma lovi cu un ... (vezi toată discuția)