avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tergiversare rezolvare plangere penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Tergiversare rezolvare plangere penala

Buna seara ! In urma cu exact 6 luni am depus o plangere pentru frauda informatica la postul de politie ! Dupa o luna de zile , seful de post a transferat plangerea la Parchet ! De 5 luni plangerea este la parchet ! Nu am primit absolut nimic de la parchet legat de acest caz ! Vi se pare normal ca timp de 6 luni sa nu se faca absolut nimic ?
Da, asa se intampla... nu e normal dar nu prea aveti mijloace la indemana sa cereti urgentarea dosarului de urmarire penala... daca e pornita si in rem si nu in personam, e destulde dificil sa se ajunga la o solutie rapida
Faza e ca mi s-a spart un cont de facebook ! Printr-o metoda dificila cu care se poate sparge si un cont de card ! Sunt 4 indivizi implicati ! Dar faza e ca 2 dintre indivizi , au familiile prietene cu familia procurorului de caz ! Ce pot face eu ca sa grabesc dosarul , inafara sa il transfer , nu ma lasa procurorul ca cica el deja lucreaza la el !?
cereti stramutarea dosarului si aratai faptul ca e vorba de legaturi de cumetrie intre familiile celor invinuiti si procurorul de caz
Acesti patru indivizi au incalcat totul din art. 249 din Noul Cod Penal , inafara ca nu au obtiunut vrut sa obtina un beneficiu material ci unul moral ! Ce credeti ca pot patii indivizii ? Va multumesc !
Art 249 din NCP zice cam asa:
Frauda informatică
Introducerea, modificarea sau ştergerea de date informatice, restricţionarea accesului la aceste date ori împiedicarea în orice mod a funcţionării unui sistem informatic, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, dacă s-a cauzat o pagubă unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.


Trebuie sa cititi cu atentie... nu stiu ce beneficiu poate optiune o persoana daca sparge contul de facebook, messenger si alte tampenii. In al doilea rand, o sa ma repet a 100-a oara... contul de facebook nu va apartine, contul de twitter nu va apartine, contul de messenger nu va apartine s.a.

Data viitoare alegeti-va o parola sigura, nu mai lasati parola salvata in browser, nu o spuneti la nimeni si nu o sa vi se mai sparga contul. Poate sa fie ei cei mai hackeri dintre hackeri...

Alte discuții în legătură

Frauda informatica ContSters327384 ContSters327384 Salut ! Acum 6 luni , mi s-a spart contul meu de facebook , din cate mi-am dat eu seama chiar de niste amici cu care ma certasem de curand acum 6 luni ! Mi ... (vezi toată discuția)
Accesarea fara drept a corespondentei electronice ContSters227071 ContSters227071 Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda. (vezi toată discuția)
'spargerea' parolei de e-mail personal INFORMAT INFORMAT Va rog, daca puteti sa-mi spuneti care este legea si articolul care sanctioneaza patrunderea in adresa de e-mail personala si preluarea de date, indiferent ... (vezi toată discuția)