avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un angajat cu doua CIM la acelasi angajator.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un angajat cu doua CIM la acelasi angajator.

Un angajat cu CIM norma intreaga si CIM cu timp partial de lucru (4 ore)la acelasi angajator.
Pentru CIM cu timp partial este trimis in delegatie in strainatate 3 zile (platit diurna)si pontat 4 ore zilnic. In acelasi timp este pontat 8 ore la CIM cu norma intreaga. Este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 4 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Nu scrie nicaieri ca incadrarea trebuie sa fie pe posturi diferite.
~ Conținut șters la cerere ~
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Legea 53/2003 - Codul muncii).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Prin urmare, textul de lege reglementeaza dreptul salariatului de a muncii la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Textul de lege nu fac distictie daca cumulul se poate face pe aceeasi functie sau pe functii diferite (Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem)


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua contracte de munca petronela78_m petronela78_m Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana poate avea doua contracte de munca, cu norma intreaga, in acelasi timp. Va mulumesc, Petronela (vezi toată discuția)
2 contracte de munca norma intreaga simultan? rotcristina rotcristina Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste legislatia privind contractul individual de munca: Este posibil sa lucrez in 2 locuri diferite cu norma ... (vezi toată discuția)
Cim simultan cu norma intreaga la doi angajatori MARY081968 MARY081968 buna ziua, va rog sa imi spuneti unde pot gasi o prevedere legala ( in afara de codul muncii unde se prevede ca timpul de lucru este de 8 ore pe zi - 40 pe ... (vezi toată discuția)