avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deducere personala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deducere personala

Am 2 copii si salariul sub 1000 RON. Deducerea personala din fluturas este mai mare ca suma in lunile in care am mai multe zile de concediu medical decat atunci cand sunt efectiv prezenta la serviciu. Este normal? Cum se calculeaza aceasta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:41, 15 Mai 2009
daca ne dati brutul din fluturasi, codul din certificat, va putem raspunde mai aproape de realitate

Aveti dreptate nu este ceva in regula
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2009
lorelayold76, utilizator
Ceva nu este in regula la cazul dvs, dar reluati va rog si fiti un pic mai coerenta.

stelamudura a scris:
Am 2 copii si salariul sub 1000 RON. Deducerea personala din fluturas este mai mare ca suma in lunile in care am mai multe zile de concediu medical decat atunci cand sunt efectiv prezenta la serviciu. Este normal? Cum se calculeaza aceasta? Multumesc

Dupa care spuneti:
Mie mi se da 45o lei/luna si cand eram in concediu medical nu primeam suma integrala de 450 Ron.

Care e varianta corecta pana la urma?

Deducerea este o suma fixa (450 lei in cazul dvs cu 2 copii in intretinere) si nu are legatura cu concediul medical. Zilele de concediu medical se calculeaza dupa o alta formula.
Daca aveti brutul 1000 si deducerea 450, atunci in cazul concediului medical deducerea nu poate fi sub 450!
Dar ati spus ca primiti mai multi bani cand sunteti in concediu medical...poate am inteles gresit?
In cazul in care sunteti in concediul medical ( la salariul dumneavoastra) pe fluturasi se schimba doar venitul realizat si de aici plata diferita,
salariul de incadrare si deducerea personala ramane la fel ca in lunile cand lucrati integral
Atrageti atentia celor care se ocupa cu salarizarea ca s-ar putea sa va micsoreze salariul prin neacordarea deducerii corecte.

Vreau sa va atrag atentia ca daca certificatul medical are cod 06 ( 100 la suta - pe spatele certificatului) atunci aveti salariul mai mare in luna respectiva.

Cereti explicatii la contabilitate.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2009
lorelayold76, utilizator
:offtopic:
@lorelayold76

Va rog, nu mai postati mesaje consecutiv, este impotriva regulamentului forumului. Folositi functia "edit" daca aveti ceva de adaugat ;)

Alte discuții în legătură

Concediu medical/maternal - salariu net fokinga fokinga Bună ziua, vă rog să mă ajutaţi, să calculez salariul net, pentru lunile: ian., febr., martie, mai, iunie 2015. Am următoarele date: salariu brut ... (vezi toată discuția)
Deducere personala stelamudura stelamudura Buna ziua. Lucrez in sistem bugetar, am salar tarifar de 744 RON, vechime 25% si 2 copii in intretinere. Nu sunt sigura daca mi s-a calculat bine deducerea ... (vezi toată discuția)
Calcul concedii alexyn alexyn buna ziua, care este valoarea concediului de odihna de 21 zile si al concediului medical de 14 zile al unui angajat cu salariul minim pe economie. am inteles ... (vezi toată discuția)