avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pensionare medicala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pensionare medicala

Ce trebuie sa restituie un angajator la AJOFM daca a angajat o persoana in varsta de 50 ani , in cautare de loc de munca -f ara ajutor de somaj - (pentru care a primit lunar o suma) si aceasta s-a pensionat medical dupa cateva luni de concediu medical?
Trebuie avut in vedere faptul ca persoanele in cauza ,la angajare ,se declara apte sau cu probleme de sanatate ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:07, 4 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
revenire - pensionare medicala-
La angajare persoana a prezentat actul medical de la medicul de familie , dar dupa cateva zile s-a imbolnavit si a stat mul in concediu medical,pentru ca ulterior sa comunice ca s-ar putea pensiona medical.
Daca ati incasat ceva subventii de la AJOFM nu veti restitui nimic deoarece incetarea raporturilor de munca nu va este imputabila dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie ajofm-decizie pensionare limia de varsta-concediu medical Herra_ Herra_ Buna dimineata! Am o speta mai delicata. 1. Am primit in 03.06.2015 decizia de pensionare a unui salariat (pensie pentru limita de varsta) salariat pentru ... (vezi toată discuția)
Incetare cim-somaj tehnic Hannahjoy Hannahjoy Obligatia angajatorului de a restitui indemnizatia de somaj tehnic in cazul incetarii raporturilor de munca cu articolul 55b, pentru cei reveniti din somaj ... (vezi toată discuția)
Somaj-locuri de muna subventionate 18bubu 18bubu In cazul subventionarii unor locuri de munca un somer angajat daca nu-i place pur si simplu locul de munca nu-i convin nici conditiile ce poate face sa plece ? ... (vezi toată discuția)