avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventie AJOFM-Decizie pensionare limia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventie AJOFM-Decizie pensionare limia de varsta-Concediu medical

Buna dimineata!
Am o speta mai delicata.
1. Am primit in 03.06.2015 decizia de pensionare a unui salariat (pensie pentru limita de varsta) salariat pentru care am incasat bani de la AJOMF, in baza unei conventii (persoana peste 45 ani luata din somaj) (conventie din 01.10.2013). Decizia are nr.xxx/ 09.04.2015, cu plata drepturilor 02.03.2015.
2. In acelasi mail, la aceeasi data, 03.06.2015, am primit doua concedii medicale, perioada 01.05.15-22.05.15 (un initial si unul in continuare)
3. In luna aprilie, persoana a fost la serviciu si ca atare, a fost pontata.
4. La sfatul AJOFM-ului, am solicitat o adresa oficiala privind pensionarea acestui domn de la CNPAS (ca sa ii operez incetarea CIM)
5. AJOFM-ul imi spune ca trebuia sa desfac CIM cu data pensionarii si sa il reangajez....:O
6. Nu pot sa desfac CIM in perioada in care persoana are CM. Probabil ca si acum este in concediu medical (o sa ii fac o adresa)

Ce decizie sa iau?! De fapt ce ar trebui sa fac (cum sa procedez)

Multumesc frumos
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
Herra_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 12:02, 4 Iunie 2015
Este vorba despre o incetare de drept a c.i.m. care primeaza chiar daca angajatul este in concediu medical.

art.49 C.mun.
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
.....

Sa operez incetarea cu data de ieri ( data la care am primit prin fax decizia de la CNPAS)?!
Ulterior sa il reangajez?! Sau pot sa il las asa pana la expirarea termenului pentru care m-am angajat sa mentin raporturile de munca?!

multumesc
Il puteti lasa pana la expirarea termenului pentru care a fost incheiat acel c.i.m.
Huhh...Multumesc. Mi-ati luat o piatra de pe inima!
CIM nu e pe durata determinata. Mentin raporturile de munca pentru ca am beneficiat de subventie de la AJOFM.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
Herra_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare dupa pensionare Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Directorul adj., economist, iese la pensie, la limita de varsta. Dupa aceasta, daca doreste sa-si continue activitatea, poate fi reangajat cu un nou ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare si conventie ajofm Arion Ramona Arion Ramona In anul 2010, am luat cu conventie un angajat(pers peste 45 ani) si stiu ca suntem obligati sa il avem ca angajat 2 ani.Respectivul,a fost la Casa de Pensii si ... (vezi toată discuția)
Incetare c.i.m. la pensia anticipata Raptor_40 Raptor_40 Aparitia Legii 49/2010 a reglementat un termen (cu 30 zile inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare se pot depune dosarele atat la pensia pentru ... (vezi toată discuția)