avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul concediu de odihna

Buna ziua,

Cum se calculeaza zilele de concediu functie de vechimea in munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 12 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Slavinia a scris:

...
- la nivel de instituție de stat sunt stabilite prin contractele colective
....

Sunt prevazute de acte normative si nu prin ccm.

@ tig
Stabilirea duratei CO se poate face prin c.i.m., in reg.intern sau in c.c.m. aplicabil.

Exista posibilitatea, la nivel de angajator, sa stabileasca durata CO in functie de vechimea in munca a salariatului.
Actele normative la doriti sa faceti referie vizeaza in principal raporturile de serviciu, ci nu raporturile de munca.
O durata mai mare a CO (in functie de vechime) se poate stabili prin CIM sau CCM.
Dar cum practica CCM-urilor a apus de mult ... ramane invoiala partilor concretizata in contractul de munca.
cabavo a scris:

Actele normative la doriti sa faceti referie vizeaza in principal raporturile de serviciu, ci nu raporturile de munca.
..

Cred ca va inselati , cititi-le mai bine si veti vedea ca sunt acte normative care se aplica si raporturilor de munca.
Salariatul care are 2 CIM la acelasi angajator, are dreptul la cate 21 zile CO pt. fiecare CIM? (teoretic... intr-o zi nu poate figura la serviciu 8 ore si 2 ore in CO...)
Sau doar 21 zile(pt.functia de baza), iar baza de calcul CO pe ultimele 3 luni, o constItuie venitul celor 2 contracte+sporuri permanente?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
andad, utilizator

Alte discuții în legătură

concediul de odihna suplimentar aartist aartist Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual. (vezi toată discuția)
Restituirea cartii de munca anisoaro anisoaro Din data de 1.02.2009 se inchide productia, decizia am semnat-o cu art.65.pe cartea de munca nu am decat 3 lunii adica:noiembrie,decembrie 2008 si ianuarie ... (vezi toată discuția)
Sporuri permanente ce intra in calculul indemnizatiei pt. concediul de odihna argos1 argos1 Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca urmatoarele sporuri sunt permanente si se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei concediului de odihna? - sporul de ... (vezi toată discuția)