avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Control judiciar - durata, revocare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Control judiciar - durata, revocare

Care este durata ,,controlului judiciar,, cine stabileste durata acestei masuri preventive,cum si de catre cine se revoca?
Cel mai recent răspuns: cristian1968 , utilizator 15:57, 9 August 2014
1. poate fi luata si pana la incetarea procesului penal sau pana la condamnare, neexistand un termen.
2. in faza de urmarire penala este luata de catre procuror sau judecatorul de drepturi si libertati ,in anumite cazuri, In faza camerei preliminare de judecatorul de camera preliminara, in faza judecatii de catre instanta de judecata.
3. revocarea in cursul urmaririi penale de catre judectaorul de drepturi si libertati, daca este luata de procuror, in rest de cei care au dispus-o
Daca s-a dispus de parchet masura arestarii in practica doar instanta revoca masura arestarii preventive si dispune controlul judiciar.
Poate dispune si parchetul controlul judiciar dar daca nu considera ca se impune arestarea preventiva si cere instantei arestarea.
In speta....Parchetul a propus arestarea preventiva. Tribunalul a respins si a hotarat arestul la domiciliu. In urma contestatiei Curtea de Apel ridica arestul de la domiciliu si impune controlul judiciar cu obligatiile ce trebuiesc respectate,inclusiv una...de a nu parasi judetul.
Daca (presupunem) , cercetarea se poate prelugi peste 6 luni....in toata aceasta perioada nu sunt cai de atac impotriva masurii??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata masuri preventive eduuard eduuard Conform actualelor norme de procedura, care este durata de timp pentru care se poate dispune masura prventiva a controlului judiciar? Dar a arestarii la ... (vezi toată discuția)
Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? Zebedeu Zebedeu Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)