avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am fost lovita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am fost lovita

Am fost lovita de un vecin in usa apartamentului meu, cu usa metalica.Am fost apoi amenintata ca ma bate de ma nenoroceste.Agresiunea ar fi fost mult mai violenta daca nu reuseam sa inchid usa.Mi-am scos certificat medico-legal dar nu am necesitat spitalizare.Am intrat in concediu medical datorita puseului de tensiune pe care l-am facut.Am stat o zi la politie ca sa-mi inregistreze plangerea ca penala, dar ei au inregistrat-o civila ca sa nu se inregistreze cu evenimente si sa le strice statisticile.Ce ma sfatuiti sa fac?:((
Precizez ca sunt din GALATI de unde este si actualul ministru al internelor platit din bani publici.
Data post: Duminica, 17 Mai 2009, 09:37
Subiect: RE: am fost lovita

Apreciez grija de a nu leza sensibilitatile "organelor" dar mi se pare un act de cenzura asupra acestui forum faptul ca ultima parte a mesajului a fost stearsa atat timp cat erau informatii din presa iar limbajul meu era civilizat..Precizez ca atat timp cat am fost plimbata o zi intreaga pe la politie doar, doar imi schimb plangerea din penala in civila, pentru ca apoi sa fie inregistrata ca civila - doar ca Politia Romana platita din impozitele noastre sa nu-si strice statisticile privitoare la infractiuni - am macar dreptul sa ma plang ca banii pe care-i platesc pentru salariile acestor domni sunt aruncati in vant.Si poate daca pozitia oamnilor pregatiti sa cunoasca si sa aplice LEGEA in tara asta ar fi mai ferma nu s-ar mai intampla cum s-a intamplat acum cativa ani (tot la GALATI) ca o avocata sa fie ucisa cu focuri de arma in fata blocului desi ceruse ordin de restrictie pentru individul respectiv dar tot niste colegi de-ai ei magistrati il refuzasera.
Asa ca doamnelor moderatoare inainte de a cenzura un mesaj ganditi-va ca inainte de a fi profesionisti sunteti cetateni, iar pe justitie nu stam prea roz!!!!
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2009
Vivian Ingrid, utilizator
Adevarat , suferinta este de ordin psihic si pentru ca exista , pe langa violenta psihica , o amenintare. Insa, consider ca si in cazul in care persoana este supusa unor acte de violenta fizica ,implicit ea este lezata si psihic, moral. Dealtfel , este subanteteles si acest tip de suferinta, indiferent de mentionarea sau nementionarea lui in cuprinsul incriminarii. Asa cum am mai spus, practica recunoaste si violenta morala , pe langa violenta fizica, indiferent de gravitatea violentelor fizice. Atunci cand persoana a depus plangerea , daca i-ar fi fost admisa ca plangere penala, cum considerati? ar fi putut depune o plangere doar in baza art. 180 , ar fi putut depune 2 plangeri , una pentru art 180 si alta pentru art . 193 C. penal, organele care ar fi admis plangerea, ar fi luat in calcul un concurs de infractiuni, sau dintre cele 2 infractiuni, cea mai grava ar fi absorbit-o pe cea mai usoara, astfel incat sa subziste o singura in fractiune, cea de loviri si alte violente? infractiunea de amenintare? intrucat In cazul dat avem de-a face c u infractiunea prevazuta in art. 180 , varianta simpla, nefiind incidenta varianta agravata , pedeapsa fiind mai mica decat pedeapsa prevazuta pentru infractiunea de amenintare .:)
Ok. Este adevarat ca persoana este lezata implicit si psihic, dar atunci cand analizez continutul infr. prev de art 180 ma intereseaza daca a existat o suferinta fizica si nu alte suferinte adiacente, implicite, care oricum nu prezinta relevanta pentru incadrarea infr. in acest text legal. Practica recunoaste violenta morala numai daca a avut ca rezultat o suferinta fizica. Infractiunea prev de 180 fiind o infractiune de rezultat si nu de pericol, daca violentele psihice nu produc o suferinta fizica, nu se realizeaza continutul constitutiv al acestei infractiuni.
In cazul de fata, eu consider ca au fost savarsite 2 infractiuni, respectiv cea de loviri si alte violente si cea de amenintare. In niciun caz infractiunea de amenintare nu poate sa absoarba infractiunea de lovire. Sunt doua infractiuni distincte....

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Mai 2009
celina, utilizator
sunt de aceeasi parere
Sa nu uitam ca totusi s-a scos si un certificat medico-legal, insa nu stim care este numarul de zile de ingrijiri medicale ( pentru ca nu a fost si internare). Si acest fapt este important....
In ce zona ati fost lovita cu usa metalica ?Intr-o regiune vitala....Avand in vedere obiectul cu care s-a actionat , duritatea acestuia , am putea califica fapta ca si tentativa la infractiunea de omor....

Insa zile de ingrijri medicale atestate de certificatul medico-legal sunt esentiale (poate reveniti cu precizari in acest sens ).
Cu privire la amenintare , aceasta , in mod vadit , creeaza o temere suficient de importanta pt a subzista aceasta infractiune.Suntem in prezenta unui concurs real de infractiuni , intrucat , prin doua actiuni socialmente periculase, s-au produs si doua rezulate vatamatoare.Recomand , in acest sens , dincolo de orice alte considerente , sesizarea , printr-o plangere a Pol/respectiv Parchetul , in vederea tragerii la raspundere penala a faptuitorului .

Cu privire la infractiunea de amenintare , plangerea penala prealabila e incidenta , care trebuie introdusa in termen de 2luni de la data la care ati cunoscut /respectiv ati putut cunoaste pe faptuitor , in vederea mentionarii , in plangere , a elementelor de identificare ale acestuia (nume , domiciliu).Aveti posibilitatetea adresarii unei cereri Politiei , in acest sens .

Independent de orice actiuni , daca nu dati curs unei sesizari , faptuitorul nu poate fi cercetat si sanctionat .

:offtopic: Va rog respectuos sa va editati ultima parte a mesajului , contine opinii neargumentate, care , din punctul meu de vedere , nu au nici o inraurire cu prezenta cauza.

@celina Suferinta , in cazul lovirii sau altor violentei , atat in varianta tip cat si in varianta agravata , trebuie sa existe o lezare fizica , nu una psihica .Nici macar atunci cand activitatea infractionala e exercitata impotriva membrilor familie .
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune bobar bobar Buna, sambata seara a suferit o agresiune intr-un club. ce masuri legale poate lua? Mi-a spus ca nu stie cine la agresat. in acea seara a chemat si politia ... (vezi toată discuția)
Lovire theodor3500 theodor3500 Va rog sa-mi spuneti din practica dvs ce consecinte sunt daca o persoana este reclamata pentru insulta amenintare si lovire.Precizez ca exista un martor ocular ... (vezi toată discuția)
Agresiune in public - ce se poate face in acest caz? Sandra09 Sandra09 Stie cineva daca la o agresiune fizica, in public unde au fost martori peste 50 de persoane se poate da in judecata persoana respectiva si petentul sa aiba ... (vezi toată discuția)