avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neîntelegere cu fiul vitreg
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neîntelegere cu fiul vitreg

Acum 30 de ani, când m-am recăsătorit, noua soție a venit și cu un copil de 3 ani, care i-a fost încredințat spre creștere și educare. Împreună l-am crescut și educat cum ne-am priceput mai bine, terminând un liceu și o facultate,astăzi având un loc de muncă și o locuință proprie.
Nu a vrut sa-l înfiez, purtând numele tatălui nativși acum la 33 de ani. În ultimul timp vine în apartamentul meu, unde locuiescîmpreună cu mama sa, aducându-mi injurii și insulte. De fiecare dată vine, pleacă fără măcar să spună buna ziua, sincer a început să-mi fie teamă. Întrebarea mea este dacă pe cale judecătorescă pot obține o interdicție pentru apartamentul în care locuiesc.
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters304247 , utilizator 20:48, 9 August 2014
Puteti solicita un ordin de interdictie.

LEGE Nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie

CAPITOLUL VII
Ordinul de protecţie
Art. 26
(1) Persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre următoarele măsuri – obligaţii sau interdicţii:
a) evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
b) reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor, în locuinţa familiei;
c) limitarea dreptului de folosinţă al agresorului numai asupra unei părţi a locuinţei comune atunci când aceasta poate fi astfel partajată încât agresorul să nu vină în contact cu victima;
d) obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de copiii acesteia sau faţă de alte rude ale acesteia ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
e) interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localităţi sau zone determinate pe care persoana protejată le frecventează sau le vizitează periodic;
f) interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima;
g) obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute;
h) încredinţarea copiilor minori sau stabilirea reşedinţei acestora.

Art. 271
(1) Cererea pentru emiterea ordinului de protecţie este de competenţa judecătoriei de pe raza teritorială în care îşi are domiciliul sau reşedinţa victima.
(2) Cererea pentru emiterea ordinului poate fi introdusă de victimă personal sau prin reprezentant legal.
(3) Cererea poate fi introdusă în numele victimei şi de:
a) procuror;
b) reprezentantul autorităţii sau structurii competente, la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, cu atribuţii în
materia protecţiei victimelor violenţei în familie;
c) reprezentantul oricăruia dintre furnizorii de servicii sociale în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie, acreditaţi conform legii, cu acordul victimei.
modificat de
Lege nr. 25/2012 - privind modificarea şi completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie din 9 martie 2012, M. Of. 165/2012 ;
Art. 272
(1) Cererea privind emiterea ordinului de protecţie se întocmeşte potrivit formularului de cerere prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta lege.
(2) Cererea este scutită de taxa judiciară de timbru

[ link extern ]
Eu nu inteleg de ce il primiti.
Limitati relatia cu fiul sotiei dvs , schimbati broasca/yala de la apartament , si eventual faceti o plangere la politie pentru ca va injura si va ameninta.
Imi pare rau sa citesc asemenea situatii.
@cyan Vă mulțumesc frumos! Sunt un pic mai liniștit.
@gi-jane2 și CRM3013 Sincer nu vreau sa ma cert cu sotia, fiindca nu are nicio vina. Am sa mai port o discutie si sa incerc sa rezolv pe cale amiabila, daca nu reusesc ma adresez mai întai politiei apoi instantei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2014
ContSters304247, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie, conditii de admisibilitate 2cool4school 2cool4school Buna seara, puteti sa-mi spuneti ,va rog, care sunt conditiile de admisibilitate pentru instituirea unui ordin de restrictie? (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie Anonimttt Anonimttt Se poate obtine un ordin de restrictie sau alta pedeapsa pentru o persoana care ma santajeaza, hartuieste si ameninta cu distrugere sociala si psihica, ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Anonimata Anonimata As dorii sa stiu ce este de facut in cazul in care am depus plangere penala impotriva surorii mele cu care locuiesc care ma tot ameninta cu moartea si m-a ... (vezi toată discuția)