avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Telefon mobil gasit pe strada- nu gasesc ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Telefon mobil gasit pe strada- nu gasesc proprietarul-exista un termen de predare?

am gasit pe strada un telefon mobil performant. am incercat sa gasesc pagubitul trimitand mesaje pe numerele de romania( are numere multe de Franta! cred ca proprietarul este roman si lucreaza in UEun singur apel am primit din romania persoana sustinand ca nu are habar al cui poate fi , in aceata situatie , ce trebuie sa fac? este lege, ce spune ea?
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 10:09, 10 August 2014
Legea spune sa il duceti la politie.
Altfel raspundeti penal, conform legii.
exista termen legal de predare la politie?
Art. 243 C.pen . - Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor
(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

oji62 a scris:

exista termen legal de predare la politie?



Vedeti ca daca il folositi si consumati aiurea din banii persoanei puteti avea probleme...
La politie va intreaba cand l-ati gasit,etc...
Veti fi audiat.
Am gasit si eu doua bucati pana acum, tot pe strada...Le-am tinut maxim o zi, proprietarii au sunat pe ele sa le recupereze, si le-am restituit. Daca proprietarul nu suna dupa ele sau nu se manifesta intr-o zi, doua, aceste bunuri trebuie depuse la Politie.

Nu va complicati cu telefoane gasite pe strada. Pot fi usor localizate si va treziti cu Politia la usa. Ori asteptati sa sune proprietarul ori le predati din proprie initiativa la Politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o asigurare internațională. IlieAlex IlieAlex Bună ziua, Am o asigurare internațională, care mi-a făcut în decembrie anul trecut un decont greșit, adică în loc de 7000 lei au depus 7000 euro. Eu ... (vezi toată discuția)
Reprezinta infractiune? adelle01 adelle01 Buna ziua,am dat din gresala unui client suma de 500 euro in loc de 500 ron.mentionez ca sunt casiera la o banca.Pot recupera banii si ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Am gasit un telefon si l-am pastrat ContSters332580 ContSters332580 Am gasit un telefon intr-un WC. gresela mea a fost ca NU l-am predat la politie, din dorinta de al pastra (suntem prea saraci sa nu ne bucuram la lucruri ... (vezi toată discuția)