avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna urgent

buna as dori sa stiu cum se plateste concediul de odihna .ca eu am fost in aprilie in concediu si nu mi sa platit de cat zilele lucrate multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 10:29, 17 Mai 2009
In conformitate cu art 145 din codul muncii , modificat prin ordonanta de urgenta a guvernului nr 65/2005 pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu , care nu poate fi mai mica decat salariul de baza , indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent , cuvenita pt perioada respectiva , prevazuta in contractul individual de munca.
1. Indemnizatia de concediu de odihna este de natura salariala si se inscrie in statul de plata si se cumuleaza cu celelalte drepturi banesti.
2. Luati legatura cu contabila care intocmeste statele de plata, sa va explice despre ce e vorba.
alisia a scris:

buna as dori sa stiu cum se plateste concediul de odihna .ca eu am fost in aprilie in concediu si nu mi sa platit de cat zilele lucrate multumesc


CO se acorda proportional cu perioada lucrata ... se pare ca in situatia dvs, vi s-au platit numai zilele de CO aferente perioadei lucrate anul aceste ... ianuarie - martie 2009.
Este corect.Concediul se acorda proportional cu minca prestata.Si remuneratia se plateste la fel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna legal adriana2608 adriana2608 O persoana angajata la 01.01.2014,are dreptul la concediu de odihna in acest an?In ce cuantum? (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de odihna kaky_caki kaky_caki Buna ziua! Lucrez la o firma din august 2016 si vreau sa stiu daca am dreptul sa cer zile de concediu odihna pe acest an (august - decembrie 2016) si ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna urgent! ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Am si eu nevoie de un raspuns urgent.... Am o salariata angajata din 17.08.2009 durata 8 h/zi sal brut 600 lei. Din 01.04.2010 timpul de ... (vezi toată discuția)